Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesor iz Kijeva:

'Putin je iscrpljen psihički i fizički, raketiranje mu je predzadnji adut'

Russian President Vladimir Putin attends a meeting in Veliky Novgorod
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/5
12.10.2022.
u 12:50

. Nijedna zemlja nema provjerene strategije vođenja nuklearnog rata. Zato mislim da je dalekometno oružje Putinov pokušaj utjecanja na ukrajinsko stanovništvo i pokušaj rušenja ukrajinske vlasti, ali mislim da neće uspjeti, nećemo se dati, dodao je.

Maksim Kamenjeckij s Instituta za međunarodne odnose u Kijevu uoči sastanka G7 govorio je u Novom danu N1 televizije o stanju u Ukrajini nakon nedavnih brutalnih napada Rusa diljem zemlje.

“Prema zadnjim informacijama u ruskim napadima u kojima su lansirali stotinjak raketa, uništeno je oko 30 posto energetske infrastrukture. To znači da su u čitavoj zemlji bile redukcija struje. Sinoć u Kijevu duže vrijeme nismo imali struju, tad nema ni tople vode, bilo je problema i s internetom. Inače je duh Ukrajinaca neslomljiv, uvjerio sam se u to prekjučer kad smo sišli u sklonište nakon duljeg vremena – nekoliko stotina ljudi u skloništu i nije bilo straha. Zabrinutost je bila velika, ali strah nisam vidio”, otkrio je Maksim Kamenjeckij.

O mogućim daljnjim napadima i osveti za Krimski most Kamenjeckij kaže:

"Jedni kažu da je osveta, drugi da je promocija novog zapovjednika invazije, treći da je odmazda ne zbog mosta nego zbog ukrajinske kontraofenzive. No, taj problem neće utjecati na djelovanje ukrajinske vojske kako to žele Rusi, a prilično im nedostaje oružja za napade. Preciznost napada nije velika. Od 110 raketa koje su lansirali u dva dana nešto više od polovice je bilo srušeno, a dio je promašio ciljeve. Šteta bi bila veća da su sve rakete pogodile ciljeve."

Govoreći o poziciji Vladimira Putina rekao je kako smatra da nije zdravstveno najbolje, a i da mu nije ostalo previše aduta u rukavu:

“Putin je vjerojatno uzdrman i iscrpljen psihički i fizički, mislim da mu nije dobro sa zdravljem. To što koristi predzadnji je adut, zadnji je nuklearno oružje. Pitanje je kakvo je njegovo mišljenje o količini dobitaka i gubitaka nakon korištenja tog oružja, za to treba plan. Nijedna zemlja nema provjerene strategije vođenja nuklearnog rata. Zato mislim da je dalekometno oružje Putinov pokušaj utjecanja na ukrajinsko stanovništvo i pokušaj rušenja ukrajinske vlasti, ali mislim da neće uspjeti, nećemo se dati.”

Video: Stanovnici Kijeva nakon raketiranja: 'Umiru civili, sve zbog hira jednog idiota koji vodi Rusiju'

Ključne riječi

Komentara 6

DO
dopizdilomi
13:06 12.10.2022.

Putin je iscrpljen psihički i fizički a Biden se ne sjeća što je s njim zadnje razgovarao.

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
14:31 12.10.2022.

'Putin je protiv Covid-19 cijepljen i psihički i fizički z< ruski dom spreman, tenisko reketiranje mu je hobby a raketiranje sa običnim projektilima mu je predzadnja briga jer ako pritisne crveno dugme brige više nema'

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:59 12.10.2022.

"Putin je vjerojatno uzdrman i iscrpljen psihički i fizički, mislim da mu nije dobro sa zdravljem. To što koristi predzadnji je adut, zadnji je nuklearno oružje." Ovi jadnici su uvjereni da ce se s odlaskom Putina vratiti mir i blagostanje! A ne shvacaju da Putin u Rusiji nije pod pritiskom anti-ratnih disidenata nego je pod pritiskom ruskih ekstremnih nacionalista koji bi od Ukrajine do sada napravili isto sto su i Amerikanci napravili od Iraka... Bilo bi par stotina tisuca mrtvih civila u prvih mjesec dana, ne bi stajao "kamen na kamenu"! Mozda Kamenjeckij nije vidio strah u ocima Ukrajinaca, ali to je zato sto su se predali svojoj sudbini, zato sto su bespomocni, zato sto znaju da oni ni o cemu ne odlucuju... Jedan visoki ukrajinski duznosnik odgovoran za diverzantske operacije u razgovaru s novinarima slucajno i neoprezno je otkrio da Washington "ima pravo veta na sve nase operacije" i da Kijev nije mogao "naprijed" s napadom na Krimski most ukoliko Americki duznosnici/savjetnici to nisu odobrili. A to da su Rusi upotrijebili 'predzadnji adut', zadnji prije upotrebe nuklearnog oruzja, to je toliko losa procjena da o njoj nema smisla raspravljati. Kamenjeckij treba samo pogledati stupanj americkog razaranja i devastacije u Iraku i Siriji, ili pod americkim budnim okom u Yemenu, pa ce mu biti jasno da su Rusi tek poceli... A ne bi trebao sumnjati u to da Rusi mogu sve sto mogu i Amerikanci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije