Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže objektivnu istragu kemijskog napada

Putin i Rohani u telefonskom razgovoru osudili američku agresiju u Siriji

Iran-Amerika
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
10.04.2017.
u 18:10

Rohani je osudio američki napad u Siriji i kritizirao arapske zaljevske države

Ruski predsjednik Vladimir Putin i iranski Hasan Rohani su u telefonskom razgovoru u nedjelju rekli da nije dopustiva američka agresivna akcija protiv Sirije kojom se krše međunarodni zakoni, objavio je Kremlj.

Dvojica čelnika su pozvala na objektivnu istragu kemijskog napada u sirijskom gradu Idlibu i istaknuli da su spremni na proširenu suradnju u borbi protiv terorizma, kaže se u priopćenju Kremlja, koje precizira da je telefonski razgovor obavljen na inicijativu Irana.

Rohani je razgovarao i sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom kojemu je rekao da su optužbe da je Sirija izvela kemijski napad samo izgovor da se prekine sirijski mirovni proces, objavila je iranska televizija.

Rohani je osudio "očitu američku agresiju u Siriji"  i kritizirao arapske Zaljevske države koje ju podržavaju, dodala  je državna televizija.

"Nažalost postoje države u našoj regiji koje podržavaju američku agresiju", rekao je Rohani.

Saudijska Arabija je napade nazvala "hrabrom odlukom" predsjednika Donalda Trumpa, a Ujedinjeni Arapski Emirati su ponovili tu podršku.

Obje zemlje dio su koalicije za borbu protiv militanata Islamske države u Siriji, koju predvode Sjedinjene Države.

>> Trump: I Islamska država i Al-Assad moraju što prije pasti!

>> Rusija, Iran i Sirija odgovorit će SAD-u u slučaju ponovnog napada

Ključne riječi

Komentara 8

MR
mrkoje
21:23 10.04.2017.

svi se brane, i to napadajuci,da ne kazem neku jos grubu rec,jedni druge optuzuju da ubijaju arapsku djecu, i u tome su svi u pravu

ML
Mlakar
22:47 10.04.2017.

iranci znaju biti gadni, ne bi zeleo da oni dodju do nuklearne bombe, mislim da trump ima alternativa..a ne gadjati samo sirijski rezim

MR
mrkoje
21:34 10.04.2017.

odlucujuci udar,nije prvi nuklearni napad, potrebno je makar 1000 nuklearnih udara,da bi se jedna zelja kao rusija porazila, i to samo vojno, naravno ljudske zrtve bi bilo mnogo, ali i amerika nije moguce sa manje od 1000 udara vojno poraziti,, ali je se bojim od ovih drzava kao izrael,engleska,francuska dali bi one bile na strani amerike ili rusije, francuska mi je nekako sumnjiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije