Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijateljski odnosi

Putin i Kim jedan drugoga darivali, zanimljiv je odabir poklona: 'Naša je vrhunske kvalitete...'

Kim Jong-un and Putin Meet in Russia to Discuss Military Cooperation
Foto: Kremlin/NEWSCOM
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.09.2023.
u 07:45

Vladimir Putin i Kim Jong Un pri susretu su izmijenili darove.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un stigao je u petak u grad Komsomolsk na Amuru na ruskom Dalekom istoku i uputio se u tvornicu koja proizvodi ratne zrakoplove i drugu opremu, objavila je ruska novinska agencija Tass. Tass navodi da su Kima dočekali regionalni guverner i drugi dužnosnici na crvenom tepihu na gradskom željezničkom kolodvoru. Odveden je u zrakoplovnu tvornicu nazvanu po sovjetskom kozmonautu Juriju Gagarinu, prvom čovjeku u svemiru. Tvornica proizvodi najmodernije ruske borbene zrakoplove, a Tass izdvaja Su-35 i Su-57. Također proizvode i civilne zrakoplove.

Vladimir Putin i Kim Jong Un pri susretu izmijenili su darove. Jedan drugome poklonili su puške prilikom sastanka, rekao je Kremlj. 

"Putin je dao Kimu pušku iz naše proizvodnje vrhunske kvalitete. Zauzvrat je dobio i pušku sjevernokorejske proizvodnje", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Putin je sjevernokorejskom čelniku poklonio i “rukavicu iz svemirskog odijela koje je nekoliko puta bilo u svemiru”.

VEZANI ČLANCI:

Kremlj je priopćio da će Kimov posjet ruskom Dalekom istoku trajati "još nekoliko dana", javlja Guardian.

GALERIJA Susret Kim Jong Una i Vladimira Putina

Kim Jong-un and Putin Meet in Russia to Discuss Military Cooperation
1/13

Kim je u četvrtak, u pratnji ruskog predsjednika Vladimira Putina, posjetio kozmodrom Vostočni, najmodernije rusko svemirsko postrojenje, u regiji Amur. Dvojica čelnika, u pratnji svojih ministara obrane, razgovarali su o vojnim pitanjima. Putin je u četvrtak prihvatio Kimov poziv da posjeti Sjevernu Koreju, prenosi Reuters.

Jačanje prijateljstva između Kima i Putina zabrinjava SAD i saveznike. Washington optužuje Kima da prodaje oružje Rusiji, ali nije dokazano da se to zaista zbiva. I Rusija i Sjeverna Koreja to niječu, ali su obećale da će produbiti obrambenu suradnju.

Komentara 4

DI
did_Iva
01:16 16.09.2023.

Što debeli i zli patuljak nisu isprobali poklone, puštajući po rafal jedan na drugog?

Avatar Urbani
Urbani
17:43 15.09.2023.

U nuždi jede đavo mušice.🤩🤗Nadam se ruski narod polako vidi tko im je "car

DJ
DjuroPucar
17:04 17.09.2023.

Oni su vidjeli to prije vese od 20 godina, zato ce ga na rukama nositi, samo da oni koje ti volis ne dodju u Rusiju da ih ponizavaju sa paradama pedera kao kod nas i da pljackaju njih kao Irak, Libiju, Siriju, i mnogo, mnogo drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije