Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeto u ukrajini

'Rusi su spremni za napad, 100.000 vojnika je uz granicu'

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
27.03.2014.
u 19:00

– Nisu samo na Krimu već se nalaze duž cijele granice na sjeveru, istoku i jugu – kaže Parubij.

Rusija nastavlja gomilati vojsku i oružje na ukrajinskoj granici. Nakon što su američke i europske agencije procijenile da se na granici na istoku Ukrajine nalazi više od 30.000 vojnih ruskih snaga, Andrij Parubij, predsjednik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, rekao je da je riječ o mnogo više vojnika, gotovo 100.000, piše Washington Times.

– Spremni su za napad već nekoliko tjedana. I nisu samo na Krimu već se nalaze duž cijele granice na sjeveru, istoku i jugu – javio se Parubij uživo putem interneta članovima Atlantskog vijeća u Washingtonu.

Trenutačno stanje službenici ocjenjuju kao neprestan pritisak Rusije na ukrajinsku granicu. Osim regularne vojske, primijećene su i specijalne jedinice ruske policije u uniformama bez oznaka, no vrlo su slične ruskim jedinicama koje su nedavno preuzele Krim.

Iako se još ne znaju Putinove namjere, Zapad ne isključuje mogućnost dodatne ruske agresije na regiju.

– Uz poštovanje ruskim jedinicama koje se nalaze uz granicu s Ukrajinom u ovom trenutku, one su na ruskom tlu. Ako ostanu na ruskom tlu, protivimo se nečemu što se čini kao pokušaj zastrašivanja, no Rusija ima legalno pravo imati svoju vojsku na svome tlu. Mislim da ništa nije konačno. Smatram da Rusija i dalje tek kalkulira – komentirao je Obama položaj ruskih jedinica.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

MMF ulazi u Ukrajinu

Dok Putin gomila vojsku, MMF je ponudio Ukrajini novčanu pomoć od 27 milijardi dolara. Prema riječima trenutačnog ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, zemlja se nalazi na rubu bankrota.

– Financijska potpora široke međunarodne zajednice otvorit će program vrijedan 27 milijardi dolara kroz iduće dvije godine – piše u priopćenju MMF-a.

Rusija je još prošlog tjedna najavila da ukida popust na plin za Ukrajinu te će od sada 1000 kubika plina stajati 480 dolara, umjesto 268,5 dolara.

>>Aljaska i pojas Gaze bi u Rusiju, a Donjeck u Veliku Britaniju!

Komentara 270

JA
jamezdinkurtovic
14:44 27.03.2014.

Pomoc od MMF-a je isto kao kad pozar gasite benzinom

DU
Deleted user
14:40 27.03.2014.

MMF Ukrajini nudi dužničko ropstvo )))

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
13:42 27.03.2014.

Dok Putin gomila vojsku, MMF je ponudio Ukrajini novčanu pomoć od 27 milijardi dolara. Pa taman kad plate Rusima za isporuceni plin, ostati ce im za isplatu jedne mjesecne mirovine i opet su u banani. MMF nije nikome pomogao, pomoc pomoc je kada nekome nesto das, i ne trazis da ti osoba kojoj si pomogao vrati tu pomoc, MMF daje kredite a ne pomoc, i sisat ce im krv na slamku jos dugi niz godina ako prihvate tu tzv. pomoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije