Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Pustolovu Zdenku Đaniću agresivni je bik zabio rog u prsa i usmrtio ga

naslovnica 12.12
Foto: VL
12.12.2014.
u 00:01

Sve se je to, kako doznajemo, odvilo pred očima njegove supruge i pastira koji je čuvao stado goveda.

U bizarnoj tragediji na predjelu Libinja na južnom Velebitu smrtno je stradao dugogodišnji planinar Zdenko Đanić (63) nakon što mu je bik zabio rog u prsa u četvrtak oko 12 sati.

Sve se je to, kako doznajemo, odvilo pred očima njegove supruge i pastira koji je čuvao stado goveda. U pomoć su odmah pozvali spasioce GSS-a koji su zbog teškog terena stigli prekasno. Teško ozlijeđeni planinar u međuvremenu je podlegao ozljedama.

Velebit je poznavao kao svoj džep

Zdenko Đanić, član Planinarskog društva Naftaplin Zagreb, prije nekoliko dana sa suprugom se iz Zagreba uputio u vikendicu u Rovanjsku. Zaljubljenik u planinarenje još od studentskih dana, prema riječima svojih prijatelja, Velebit je poznavao kao svoj džep.

Proputovao je cijelu Hrvatsku i obišao sve hrvatske planine i planine u regiji.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Foto: VLm

Komentara 13

EX
explorer
23:04 11.12.2014.

Iskreno zao mi covjeka, ali mislim da fali jedan dio price, bil sigurno nije napal sam od sebe. Drugo, Libinje nije nikakav zahtjevam teren, gore se dolazi autom, cesta pocinje kod onog velikog zavoja u Rovanjskoj.

DR
dragica949
07:52 12.12.2014.

Poginuo je nečiiji otac,suprug,prijatelj,stoga ne znam katolici odakle Vam takav smisao za humor.Supruzi,koja je gledala sav taj užas,obitelji i prijateljima,planinarima najiskrenija sućut.

GL
Glista
22:44 11.12.2014.

Pustolov, ha? Pa onda je umro sretan... radeci ono sto ga je veselilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije