Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2015. u 16:48

Sudovi teško mogu uvjeriti građane da je Sanader nevin

Ivo Sanader je nevin i slobodan čovjek. Ono što se već nekoliko mjeseci potiho govorilo i što nam se činilo kao neugodna noćna mora, sada je dobilo i službeno potvrdu. Vrhovni sud je odlučio da se "ćaća vraća". Puštanje na slobodu bivšeg premijera udarac je za hrvatsko društvo od kojeg se neće tako lako oporaviti. Nakon svih mogućih optužbi, koje su bile tako uvjerljive, i nekoliko presuda, sada  i "neovisni" Vrhovni sud, kao da se ruga svima nama, tvrdi da Sanader nije kriv.

Problem je u tome što sudovi teško mogu uvjeriti građane da je Sanader nevin. Većina ga doživljava kao korumpiranog političara koji se pozicijom premijera koristio kako bi svoje bankovne račune podebljao za milijunske iznose.

Tko nakon ovakve odluke može imati povjerenja u hrvatsko pravosuđe? Tko više vjeruje da smo svi pred zakonom jednaki?  Ako naše pravosuđe nije bilo u stanju osuditi po svim kriterijima  korumpiranog premijera, onda nešto nije u redu s državom.

Oslobađanje Ive Sanadera dobra je vijest  za premijera Zorana Milanovića koji je dobio još jedan dar u predizbornoj kampanju. Nije mogao ni sanjati da će ga "neovisni" Vrhovni sud ovako počastiti na početku kampanje. Sada će SDP s pravom stvarati moralnu paniku i plašiti građane povratkom nekih prošlih vremena. Samo što će sada biti teško pobiti njihovu argumentiranu kritiku.

Sanader je izišao na slobodu, ali je zato Hrvatska postala zatočenikom njegove korumpirane vladavine. Nije lako živjeti u zemlji u kojoj će se čovjek s takvim dosjeom šetati kao slobodan građanin centrom Zagreba.

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

Komentara 239

Avatar Mamlazac
Mamlazac
17:02 01.10.2015.

Od kud dar?? Svako ima pravo na posteno sudjenje, ovdje je Bajic za Milanovica radio cudne poslove , kriminalci oslobadjani da bi za uzvrat teretili Sanadera , nema glavnog dokaza od 5 000 000 Eura- Prije bi rekao Milanoviceva sramota.

LU
LukaOrlovic
17:05 01.10.2015.

A Milanovic je svojom nesposobnoscu najbolji dar za kampanju Tomislava Karamarka

DU
Deleted user
17:06 01.10.2015.

Sanader je dalje osumnjicenik dokaz jamcevina, koji se brani sa slobode,slijedi novo sudenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije