Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR Adriana Barazowski (77) poginula u požaru u 21-katnom neboderu u Rijeci

Pušila na krevetu i izgorjela u stanu

15.11.2008.
u 11:48

RIJEKA - Adriana Barzowski (77) poginula je u požaru koji je oko 8 sati buknuo u stanu na prvom katu 21-katnog nebodera u Ulici Ante Kovačića 24 na riječkoj Kozali. Žena je živjela sama u trosobnom stanu nebodera koji ima osamdesetak stanova.

Prema riječima njezina pastorka, imala je zdravstvenih problema uobičajenih za svoju dob, posljednjih dana jako je kašljala i uzimale tablete za smirivanje kašlja, no prethodne večeri nije se žalila da se osjeća lošije nego inače.

Polukarbonizirano tijelo pronašli su vatrogasci u spavaćoj sobi, a to je bila jedina prostorija u stanu zahvaćena požarom. Na pročelju nebodera, oko prozora sobe, gotovo da nije bilo tragova vatre i dima.

Kako je potvrdio dr. Dražen Cuculić iz Zavoda za sudsku medicinu koji je s istražnim sucem Vladom Bosnerom bio na očevidu, tek će obdukcija, koja će biti obavljena danas prijepodne, i dodatne laboratorijske pretrage krvi pokazati što je uzrok smrti, odnosno je li žena bila živa i ugušila se dimom ili je već bila mrtva kad je planulo u spavaćoj sobi.

Očevid na požarištu trajao je do poslijepodne pa policija, osim osnovnih podataka, nije izvijestila o detaljima događaja ni uzrocima požara, no pretpostavlja se da je požar uzrokovala zapaljena cigareta koja je pala i zahvatila odjeću, posteljinu ili sag.A. Barzowski, kako se doznaje, bila je veliki pušač, a stanovi u neboderu imaju centralno grijanje pa nije bilo potrebe za korištenjem grijalice koja bi mogla biti uzrok požara. Da u neboderu gori, osjetili su susjedi po dimu i locirali da je riječ o stanu na prvom katu.

Susjed s osmoga kata Bruno Velčić uz pomoć drugih stanara uspio je na silu otvoriti vrata stana, vidjeli su da dim prodire iz spavaće sobe, no kad su otvorili vrata te sobe, nije se moglo dalje.


Glina: U požaru smrtno stradala 76-godišnjakinja

U požaru što se dogodio jutros oko 5,45 sati u kući u Glini smrtno je stradala 76-godišnja vlasnica te kuće, kad je pokušala gasiti vatru, izvijestila je sisačko-moslavačka Policijska uprava (PU). Požar je planuo kad se toplina s peći na kruta gorivo prenijela na krevet u blizini na kojem je žena spavala. U pokušaju da ugasi požar, 76-godišnja vlasnica kuće se ugušila od dima. Požar su ugasili pripadnici glinskoga Dobrovoljnog vatrogasnog društva

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije