Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška kandidatima

Pusić u Radoboju: 'Vrijeme je sad, skačimo'

pusić
Matija Topolovec/PIXSELL
11.05.2013.
u 20:06

Vesna Pusić u zagorskoj općini Radoboj došla podržati kandidate HNS-a na lokalnim izborima i Željka Kolara (SDP) za zagorskog župana

- Vrijeme je sad, skačimo - poručila je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u zagorskoj općini Radoboj, gdje došla podržati kandidate HNS-a na lokalnim izborima i Željka Kolara (SDP) za zagorskog župana, pritom misleći na novac koji Hrvatsku čeka nakon ulaska u EU.

- Od. 1. srpnja do konca godine treba na projektima potrošiti ili pronaći način za uložiti između 450 i 490 milijuna eura. Ukupno nam stoji na raspolaganju oko 600 milijuna eura, ali dio je to fiksnih fondova koji ulaze za prilagodbu Schengenu. Sljedeće godine ta se brojka penje na milijardu i 400 milijuna eura. Toliko u hrvatsko gospodarstvo nismo investirali, ne znam otkad. Prihvatimo se \'metaforične lopate\', a zapravo glave i pameti i iskoristimo to. To nije samo država, već svaka općina, grad i županija, koji imaju šanse čak i utrostručiti svoje proračune - rekla je ministrica vanjskih poslova, dodavši da u HNS-u očekuju napraviti velik iskorak u cijeloj Hrvatskoj. -Na ovim ćemo izborima možda utrostručiti broj župana koje imamo. Što se pak vijećnika u općinskim i gradskim vijećima tiče, bila bih vrlo zadovoljna kad bismo njihov broj povećali za deset posto. Stranku ćemo vraćati na razinu podrške koja nama pripada i gdje bismo trebali biti - zaključila je Pusić u Radoboju.

>>Pusić podržala kandidate i odbila komentirati presudu Čačiću

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije