Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjeti britaniji

Pusić u Londonu: Ratifikacija u veljači ili u ožujku

vesna pusić
VL
17.10.2012.
u 17:54

Osim s parlamentarcima i s ministrom vanjskih poslova, ministrica Pusić sastala se u Londonu i s ministrom gospodarstva, inovacija i vještina Vincentom Cableom

Britanska vlada već u četvrtak šalje na ratifikaciju u parlament hrvatski pristupni ugovor s EU, doznala je ministrica Vesna Pusić u Londonu gdje se susrela s ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom i s nekoliko britanskih parlamentaraca.

– Nakon što se prijedlog pošalje u parlament, procedura usvajanja trajat će, rekli su mi, do veljače ili ožujka zato što procedura ima svoj slijed, a ne zbog nekih poteškoća. Političkih zapreka za ratifikaciju u Velikoj Britaniji neće biti – rekla je Pusić na izlasku iz parlamentarne zgrade u Westminsteru.

Osim s parlamentarcima i s ministrom vanjskih poslova, ministrica Pusić sastala se u Londonu i s ministrom gospodarstva, inovacija i vještina Vincentom Cableom, kojemu je predala dokument o tome što Hrvatska radi na poboljšanju investicijske klime, koji je pripremljen u ministarstvu Radimira Čačića.

– U tom su dokumentu i projekti iz područja energetike koji idu na međunarodne natječaje u sljedećih šest mjeseci – rekla je ministrica Pusić. Hrvatska očito pokušava na sve načine zainteresirati što više stranih investitora pa je Pusić svoj posjet Londonu završila u Europskoj banci za obnovu i razvoj. Na sastanku s nekoliko članova britanskog parlamenta Pusić je odgovarala i na pitanje o problemu sa Slovenijom i o Ljubljanskoj banci.

Objasnila je Britancima kako je to spor koji traje 18 godina i da ga ne treba povezivati s pitanjem ratifikacije hrvatskog članstva u EU.

– Taj bilateralni problem rješavamo, ali, vidite, i s Italijom imamo susjedske bilateralne probleme pa je Italija ipak bila četvrta ili peta zemlja koja je ratificirala naš pristupni sporazum – rekla je Pusić. 

>>'Želimo Hrvatsku u EU, neće biti dodatnih zapreka, ali ni popusta'

Komentara 14

KR
krle3
19:15 17.10.2012.

Nijemci u ozujku, Britanci u veljaci- ozujku, Nizozemci tko zna kad, izgleda da i pored svih hrvatskih podilazenja i ponizavanja EU jos uvijek misli skepticno. A Pusicka puna optimizma k'o........Daj Boze da nas ne ratificiraju, pomogli bi nam vise nego ikad u povijesti. Ovako cemo status EU kolonije podici na razinu vise.

Avatar puky
puky
19:23 17.10.2012.

... daj prestani više neku važnost si davati i prizivati razvoj događaja kako bi ti htjela ... baš nas briga što ti misliš i govoriš ... oni koji o tome odlučuju su vrijedni naše pozornosti ... strava ...

Avatar Houston
Houston
18:56 17.10.2012.

Nisam znao da je zastava Europske Unije, Sveta krava Samo Talijani znaju koliko se u njihovoj evropskoj zemlji ceka na pravdu. Korupcija u Evropskoj uniji ne samo da buja, ona je okovala citavu Uniju. Banke rade sto ih je volja,lja, preko noci se urusavaju citave zemlje, treba li ih nabrajati? Grcka, Irska, Portugal, Spanjolska, Italija…Drzave servisiraju mafijase a optuzuju narod za lijenost i obecavaju mu “stezanje pojasa” jer je on kriv za sve sto mu se desava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije