Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće monitoringa

Pusić: Sutra od EU očekujemo zeleno svjetlo, ispunili smo sve

Vesna Pusić
Zarko Basic/PIXSELL
25.03.2013.
u 16:05

- Ispunili smo sve obveze definirane u deset točaka i očekujemo zeleno svjetlo – zaključila je ministrica i dodaje da zemlje koje nisu ratificirale hrvatski prostupni ugovor već imaju definirane datume zaključenja ratifikacije

- Očekujemo u punoj mjeri pozitivno izvješće,  jer znamo sami što smo rješavali – pitanje pograničnog režima sa zemljama susjedima koje nisu članice, pitanje brodogradnje za čije rješavanje smo dobili pohvalu od potpredsjednika Europske komisije zaduženog za politiku tržišnog natjecanja Joaquína Almunie i pitanje slovenske ratifikacije i odnosa sa Slovenijom – najavila je ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, prije sutrašnje posebne sjednice Vlade, na kojoj će izvješće predstaviti povjerenik Europske komisije za proširenje, Štefan Füle.

- Ispunili smo sve obveze definirane u deset točaka i očekujemo zeleno svjetlo – zaključila je ministrica i dodaje da  zemlje koje nisu ratificirale hrvatski prostupni ugovor već imaju definirane datume zaključenja ratifikacije, a procesu će doprinijeti i pozitivan izvještaj o monitoringu.

Nizozemska je dosad završila pola procesa ratifikacije, u Belgiji je ugovor ratificiralo 6 od 7 parlamenata, Njemačka je najavila da će ratifikacija biti završena početkom lipnja, a Slovenija da će ugovor ratificirati 2. travnja.

Vezano pak za količinu novca koji je od strane Unije predviđen za Hrvatsku, ministrica Pusić, među ostalim je istaknula kako su osnovni cilj dva velika projekta – projekt mosta za Pelješac te projekt navodnjavanja poljoprivrednih površina. Također, predviđen je i niz prometnih projekata, kao i onih infrastrukturalnih po općinama i gradovima, navodi se u priopćenju.

>>Razlozi zbog kojih Hrvatskoj više nije potreban monitoring u EU

Komentara 5

AG
Agramer198
16:20 25.03.2013.

Kaj je Pelješki most pak aktualan.... pa Bože, svakih tri dana mijenjate mišljenje...

JK
jkaralic
16:36 25.03.2013.

Za Eu , mozda?? Za gradane 000000........!!!!!

Avatar madcap
madcap
18:40 25.03.2013.

Mic po mic i eto nas u EU. Zasluženo jer smo dosta propatili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije