Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka predsjednici

Grabar-Kitarović ide kod Merkel, Pusić: Slučaja Perković više se nitko ne sjeća

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.03.2015.
u 17:35

- Mislim da će predsjednica nakon posjeta Njemačkoj uvidjeti da su odnosi između Hrvatske i Njemačke dobri - odgovorila je Pusić

Ministrica Vesna Pusić ne smatra da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zaista vjeruje da su odnosi Hrvatske i Njemačke još uvijek narušeni nakon slučaja "Lex Perković".

- Mislim da se nitko, osim jednog malog političkog segmenta, ne sjeća toga više. A ako je i na bilo koji način sumnjala u to, mislim da će predsjednica nakon posjeta Njemačkoj uvidjeti da su odnosi između Hrvatske i Njemačke dobri - odgovorila je Pusić na novinarsko pitanje što očekuje od posjeta Kolinde Grabar-Kitarović Berlinu i kako komentira predsjedničinu izjavu za Deutsche Welle da posjetom Njemačkoj želi "obnoviti međusobno povjerenje i vjerodostojnost Hrvatske".

Predsjednica s Gauckom i Merkel

Predsjednica Grabar-Kitarović sutra će razgovarati s njemačkim predsjednikom Joachimom Gauckom i kancelarkom Angelom Merkel. Iz Ureda predsjednice priopćeno je da će s njemačkim dužnosnicima razgovarati o odnosima dviju država s posebnim naglaskom na gospodarstvo, turizam, znanost i kulturu te jačanje hrvatsko-njemačke suradnje. "Razgovarat će se i o trenutačnom stanju u Europskoj uniji te zajedničkoj gospodarskoj, sigurnosnoj i energetskoj politici, kao i o suradnji  unutar EU-a i NATO-a. Tema razgovora bit će i stanje u jugoistočnoj  Europi te jačanje potpore državama koje žele ući u članstvo EU-a i NATO-a", stoji u priopćenju Ureda predsjednice Grabar-Kitarović. Sutra u poslijepodnevnim satima, predsjednica Grabar-Kitarović održat će predavanje na temu „Croatia & EU: The more we change the closer we  should grow“ u Europskoj akademiji Berlin.

 

Na Facebook profilu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović posjet Njemačkoj najavljen je uz njezinu fotografiju na kojoj stoji poruka: Hrvatska zna gdje jest, gdje pripada i tko su joj prijatelji".

>>Kolinda Grabar-Kitarović: I Crkva smatra da je Batarelova izjava neutemeljena

>>Karamarko mora izaći iz sjene Kolinde Grabar Kitarović

Komentara 64

FI
fileck
17:49 16.03.2015.

Ova elementarna nepogoda zaista kopa jamu ispod hrvatskog naroda.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:50 16.03.2015.

Ja mislio Pusička putuje po svijetu za dobrobit Hrvatske , a ona troši novce za svoje kandidiranje i skupljanje glasova za tajnicu UN-a hehehe, a mila majko

ZG
zorbas.grk
17:51 16.03.2015.

Jel to ona samu sebe uvjerava ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije