Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT U IZRAEL

Pusić: Riješiti pitanje oduzete i opljačkane židovske imovine

vesna pusić (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
10.02.2012.
u 19:50

Hrvatski veleposlanik u Kairu Javorski preuzima i dužnost predstavnika RH pri Palestinskoj samoupravi

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u pratnji hrvatskog predsjednika Ive Josipovića boravit će u Izraelu od 12. do 16. veljače, a jedna od tema razgovora s izraelskim čelnicima bit će i povrat oduzete židovske imovine u Hrvatskoj tijekom 2. svjetskog rata.

– Politički stav hrvatske Vlade, neovisno o stavu bilo koga drugoga, jest da se pitanje židovske imovine koju je oduzeo, opljačkao i konfiscirao ustaški režim od 1941. do 1945. godine mora riješiti – kazala je u petak ministrica Vesna Pusić na tiskovnoj konferenciji.

Ministrica Pusić je rekla da taj problem nije jednostavno riješiti, a trenutačno se u Ministarstvu pravosuđa definiraju prijedlozi i modeli za rješavanje tog problema. Jedan od ciljeva posjeta Izraelu je i razgovor s Palestincima da bi dobili njihove vizije i ideje za rješavanje sukoba na Bliskom istoku. Jedino moguće i održivo rješenje krize na Bliskom istoku je, istaknula je ministrica Pusić, ono na koje bi pristale obje sukobljene strane.

– Smatramo da do toga mora doći pregovorima – kazala je Pusić i otkrila da će veleposlanik Hrvatske u Kairu Darko Javorski preuzeti i dužnost posebnog predstavnika Hrvatske pri Palestinskoj samoupravi.

– Tako smo stupanj odnosa između Hrvatske i Palestinske samouprave dignuli na razinu koju ima većina zemalja članica EU – kazala je Pusić.

Predsjednik Josipović i ministrica Pusić u Izrael stižu u nedjelju, a prvoga dana posjetit će hrvatske vojnike koji održavaju mir na Golanskoj visoravni.

Ključne riječi

Komentara 156

TA
taksimetrija
11:46 13.02.2012.

teta Pusić kad će nama biti vraćene tvornice i novac koji se krade od samostalnosti naovamo, e kad man se vrati onda ćemo i mi svima drugima nemreš ti vraćati kad nemaš od čega jel, ili ćemo se i tu zadužiti u nekom Goldman$Sachsu

OB
-obrisani-
21:05 10.02.2012.

hrvatski sin - ne, ali će zauzvrat morat učinit ono što židovi od njih zatraže - rasprodaju nacionalnog bogatstva, otoka itd.

OB
-obrisani-
20:15 10.02.2012.

Neki od takvih imaJU danas i višak stanova i višak kvadrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije