Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O koaliciji sa SDP-om

Pusić: Ne pada nam na pamet destabilizirati cilj

hns,vesna pušić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
13.11.2013.
u 19:59

U Donjem Knegincu nazočila je novom postavljanju Predraga Štromara za predsjednika županijske organizacije HNS-a. Intrigira što ni on, ni itko iz ostalih tijela, nije imao protukandidata. Upravo takvu stranačku organizaciju Pusić je proglasila uzorom svima.

– Svatko može svašta izmišljati, ali činjenice su činjenice. Mi smo u koaliciji sa SDP-om, odgovorno se ponašamo, imamo svoje stavove i ne pada nam na pamet destabilizirati cilj, a to je vođenje države na dobrobit građana – izjavila je Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, u Donjem Knegincu.

Općina Gornji Kneginec rodno je mjesto varaždinskog župana Predraga Štromara, ujedno i predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, čijem je odabiru za još jedan mandat predsjednika županijske organizacije Vesna Pusić u srijedu navečer nazočila. Pritom je pohvalila njegov rad.

– Ova organizacija po snazi stranke i rezultatima, tj. brojem čelnih mjesta u općinama i gradovima, treba biti primjer cijeloj stranci – izjavila je. I nije pogriješila, što najbolje ocrtava činjenica da je župan izabran sa 284 od 287 glasova delegata iz Varaždinske županije, uz tri nevažeća listića. Nije imao protukandidata. A nisu ih imali ni Goran Habuš i Božica Makar, koji su izabrani za potpredsjednike. Isto tako nije ih imalo troje članova Nadzornog odbora, kao ni 12 članova županijskog predsjedništva.

– Proveli smo kandidacijski postupak, imali smo brojne razgovore i ja sam predložen većinom glasova ispred dosadašnjeg Predsjedništva – pokušao je Štromar opravdati nedostatak protukandidata. Drugim riječima, Predsjedništvo je predložilo svoj spisak, a zainteresirani su se mogli kandidirati prikupljanjem potpisa, što ipak nije učinio baš nitko! U HNS-u upravo na ovaj način provedene izbore smatraju vrhuncem demokratičnosti.

Štromarov odabir ujedno ruši tezu koja je nedavno plasirana u određene medije kako Radimir Čačić iz zatvora planira smijeniti tri župana na sjeverozapadu jer su se previše približili Vesni Pusić. Na pitanje znači li to da je ona prevladala ili pak samo da to nije bila istina, Vesna Pusić izjavila je: "Raznorazna naklapanja nemaju veze sa strankom koja je jedinstvena i ide naprijed. Tu priču o podjelama ne plasira nitko iz HNS-a."

– Ovdje imamo dva i pol odlična župana (Predrag Štromar i Matija Posavec, op.a.). Pod pola mislim na Damira Bajsa, jer nije član HNS-a, ali je izabran s naše liste. I univerzalno važi pravilo da "ništa ne uspijeva kao uspjeh". Dakle, ako su kvalitetni lideri izvršne vlasti, logično je da će biti kvalitetni i u stranačkoj organizaciji - dodala je Pusić, komentirajući tako svojevremenu Čačićevu izjavu da ne smatra dobrim da ista osoba bude i župan i predsjednik županijske organizacije.

Komentara 2

Avatar Ribnik2
Ribnik2
22:05 13.11.2013.

Drugarice Pusić, pa nitko ni ne očekuje da ćeš se odreći svoje želje za novom Jugoslavijom.

DU
Deleted user
20:50 13.11.2013.

Donji Kneginjec? Nije li to nešto slično Špičkovini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije