Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Politici

Pupovac: Oslobađanje generala Srbe podsjeća na zločine iz '95!

'18.01.2012., Zagreb - Sjednica hrvatskog Sabora, aktualni sat, vlada Zorana Milanovica odgovara na pitanja saborskih zastupnika. Vojisalv Stanimirovic, Milorad Pupovac. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
24.11.2012.
u 10:04

-Oslobađajuća presuda je Srbe u Hrvatskoj još jednom podsjetila na najgora iskustva prema njima počinjenog zločina u ratu 1995, ali i u ratu 1991/92., kaže Pupovac

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik, Milorad Pupovac u autorskom tekstu u današnjoj beogradskoj Politici piše kako "budućnosti Srba danas, kada sve podsjeća na ratne devedesete, u Hrvatskoj ovisi u prvom redu od jačanju njihove institucionalne, razvojne i identitetske politike", a spominjući oslobađajuću presudu Gotovini i Markaču, "ona je Srbe u Hrvatskoj još jednom podsjetila na najgora iskustva prema njima počinjenog zločina u ratu 1995, ali i u ratu 1991/92."

- Neki kažu da su time još jednom kažnjeni. To tek treba vidjeti da li su kažnjeni oni ili oni koji su je doživjeli kao još jedno oslobođenje. Bilo kako bilo, u mjeri u kojoj to budu mogli, Srbi u Hrvatskoj bi trebali pomoći da jedno od toga izađe na vidjelo, jer i o tome ovisi njihova budućnost - piše Pupovac.

Danas u Hrvatskoj živi izimeđu 200.000 i 250.000 Srba i to u tri dominantna područja: reintegriranom području istočne Slavonije u kojem su za sada zajednice najodrživije, područjima preko kojih su prošli Bljesak i Oluja i u koja su se uz sve otpore i teškoće izbjegli Srbi vraćali i područja velikih i većih gradova kroz koje su 1991/92. prošle neimenovane i još nedovoljno raspravljene operacije čišćenja Srba - podučava Pupovac čitatelje Politike.

>>Pupovac: Ako Gotovina i Markač nisu, tko je odgovoran za zločine?

Komentara 70

NE
nevergreen
11:58 24.11.2012.

degutantno je koliko se čovjek koji sjedi u Hrvatskom saboru trudi sve hrvate proglasit zločincima...kad sve četničke horde koje su harale i razarale po Hrvatskoj budu osuđene za svoje zločine možemo pričati u zločinima Hrvatske vojske..kaj su očekivali da ćemo im pjevat uspavanke nakon svega što su učinili

SE
sestrićna
11:55 24.11.2012.

ovaj potvrđuje pravilo da svi srbi isto misle ksd je riječ o hrvatskoj..do sad to još jedino guske u magli nisu skužile..a prošlo je jedno stoljeće...

AB
Ante Budimlic
11:56 24.11.2012.

Kako PUPOVCA nije sramota pitati tko i koliko je odgovoran za zločine u Hrvatskoj. Nisu Hrvati išli ratovati u Srbiju i osvajeti njene "zemlje"kao što su njegovi ČETNICI uz pomoć JNA pokušali u Hrvatskoj i BH. Nije im hvala Boguu i našim bojovnicima to uspjelo. Produkcija OPTUŽNICE Save Škrbca uz pomoć Karle de Ponte ije uspjela, nije uspjela zato jer je Haški Sud utvrdio da je optuženica osnovana na LAŽIMA. Ako se gospodin Pupovac i njegovi Srbi ne osjećaju dobro u Hrvatskoj i nju ne priznaju svojom DOMOVINOM ima "moža" još neko mjesto na KUGLI ZEMALJSKOJ gdje bi ostvarili svije želje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije