Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opterećenje

Pupovac: Nikolić se mora ograditi od svoje prošlosti

'09.04.2012., Zagreb -   Milorad Pupovac  za intervju  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/PIXSELL
07.06.2012.
u 14:57

- Ni hrvatski predsjednik Josipović ni srbijanski Nikolić nisu pripremljeni za suradnju u ovim okolnostima, a stare i nove izave predsjednika Nikolića odgodile su te pripreme - kazao je Pupovac.

Podpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDSS) i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Milorad Pupovac, smatra da će se novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić morati distancirati od svoje prošlosti koja predstavlja opterećenje za suradnju Srbije i Hrvatske, piše Blic.

- Ni hrvatski predsjednik Josipović ni Nikolić nisu pripremljeni za suradnju u ovim okolnostima, a stare i nove izave predsjednika Nikolića odgodile su te pripreme - kazao je Pupovac te je dodao kako ga odluka hrvatskog predsjednika o ne odlasku na inauguraciju Tomislava Nikolića ne čudi. Upitan smatra li da Nikolić ima velikosrpskih pretenzija, Pupovac je odgovorio da je Nikolić dobio izbore zahvaljujući nezadovoljstvu građana ekonomskim prilikama i frustracijama koje su stvarane posljednjih godina, a ne na politici 90-ih u kojoj je sudjelovao.

- Svaka poruka ili riječ kojom bi se pokazalo da Nikolić želi i dalje zadržati staru retoriku ozbiljno bi ograničila njegov mandat i obnovila nesporazume u regiji - tvrdi Pupovac. Hoće li zbog aktualnih napetosti doći do zastoja u odnosima Hrvatske i Srbije ostaje za vidjeti, smatra, a da se sve odvija samo na relaciji predsjednika država do zastoja bi sigurno došlo, no nakon formiranja vlade u Srbiji za očekivati je da će se odnosi nastaviti razvijati.

Komentara 63

OB
-obrisani-
15:06 07.06.2012.

Nikolić se mora ograditi od svoje prošlosti a balkanski nevini vitezovi Gotovina, Markać, Šešelj, Karađič i Mladič su več ograđeni jer se spokojni uz Boga i domoljublje nalaze unutra ograde haškog zatvora..

Avatar Uzdanica
Uzdanica
15:06 07.06.2012.

Kad će se izviniti predstavnik hrvatskih pravoslavaca za laži o pokrštavanju stotina tisuća ljudi 1991?

Avatar madcap
madcap
15:07 07.06.2012.

Sve je to naizgled u redu, no na koji način bi se trebao Nikolić distancirati od samog sebe i kako je to uopće moguće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije