Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICE PROTIV PILOTA

Pupovac: Hrvatska je sama trebala procesuirati ratne zločine, a ne prigovarati drugima

Zagreb: Milorad Pupovac komentirao optužnice iz Srbije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
25.08.2022.
u 19:00

Komentirao je i stav Vlade koja je jasno poručila da će obraniti svoje pilote. Pupovac smatra da se to može raditi samo putem pravosuđa.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac na komemoraciji za civilne žrtve rata ubijene tijekom VRO Oluja komentirao je optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota te najavljene optužnice protiv dvaju hrvatskih generala, kao i reakcije koje su one izazvale u Hrvatskoj.

Glavna poruka je da Hrvatska i Srbija umjesto političkog sporenja trebaju stati na put prava i pravednosti" smatra Pupovac, dodajući kako će na osnovi toga puta doći do pomirenja RH i Srbije, jer je to u interesu obje države kao i europske zajednice, prenosi N1.

Pupovac se nije složio s izjavom predsjednika Zorana Milanovića da Srbija nema pravo podizati optužnicu protiv hrvatskih pilota, navodeći kako je hrvatska trebala sama poduzeti nešto po pitanju procesuiranja ratnih zločina i utvrđivanja počinitelja, te smatra kako je sada "teško prigovarati zašto su to drugi uradili u skladu sa svojim razumijevanjem pravde i pravednosti".

Komentirao je i stav Vlade koja je jasno poručila da će obraniti svoje pilote. Pupovac smatra da se to može raditi samo putem pravosuđa. “A najbolji način da se to napravi je da se obnovi sporazum o suradnji između dvije zemlje, da se izbjegne da nevini budu osuđivani" zaključio je. 

VIDEO: U Crnoj Gori održano natjecanje u ležanju, pobjednik izdržao 60 sati: 'Nisam se ni zagrijao'

 

 

Komentara 122

DU
Deleted user
19:35 25.08.2022.

Samo pogledajte večerašnji dnevnik tzv. "HTV" koji na dugo i na široko emitira reportažu iz Grubora. Ne pravdam zločine u Gruborima ali gdje su im reportaže o desecima tisuća spaljenih hrvatskih kuća, ubijenima i prognanima. Nije mi jasno kako ovo sve hrvatski narod trpi.

VO
Volimrukomet
19:24 25.08.2022.

Pupovac, znaš li ti tko je AGRESOR bio? Što je sa Vukovarom? Okreni se oko sebe.

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
19:06 25.08.2022.

au, sta jos ne rece ‘saljem pusu kameradu vulinu’? kao, pravi se fin, a? hahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije