Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe u zadru

Pupić Bakrač: 'Slatkorječivi Kalmeta 14 godina prodaje maglu oko deponije'

Otpad Diklo deponij
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
03.03.2014.
u 12:01

Zadarski gradski vijećnik prozvao gradonačelnika zbog neispunjenih obećanja o premještaju gradskog deponija Diklo i problem oko Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima kod Benkovca. -

Zadarski gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač gradonačelnika Božidara Kalmetu optužio je za prodavanje magle oko problematike deponije u Diklu i Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima kod Benkovca.

Tvrdi da je Kalmeta još prije 14 godina najavio izmještanje gradske deponije s Dikla u Zadru tada tvrdeći da je taj projekt prioritet i u odnosu na gradnju zadarske košarkaške dvorane i zatvorenog plivališta.

- Naravno, to je bilo još jedno od mnogobrojnih neispunjenih obećanja slatkorječivog Kalmete. On i njegova desna ruka Zdravko Livaković okrenuli su se za njih daleko isplativijim projektima, a rješavanje problema deponija do današnjeg dana nije se pomaklo s mrtve točke. Neispunjeno obećanje Dikljanjima i ostalim mještanima u blizini deponije Kalmeta je kompenzirao kao i uvijek u njegovom slučaju nenaplativim mjenicama, novim obećanjima.

Sada kada situacija ne trpi više odgađanje rješenja on i njegovi stranački poltrončići odgovornost za svoj nerad, krive procjene i promašene odluke pokušavaju kao kukavičje jaje podvaliti drugima - istakao je Marko Pupić Bakrač. On tvrdi da razumije mještane Dikla, Bokanjca i Kožina i pritužbe zbog štetnog utjecaja deponije na zdravlje i okoliš. No, ističe i da se ne može se taj problem rješavati na način da se ugrožava zdravlje ljudi i okoliš na nekom drugom mjestu i to pogotovo ne u srcu Ravnih kotara, bazenu pitke vode i poljoprivredne proizvodnje.

>>Ministre, u pomoć! Primorski gradovi pred ekološkom katastrofom

Komentara 2

Avatar Carrera
Carrera
11:57 04.03.2014.

ma ovaj pupić-bakrač samo zna pljucati po svemu i svačemu, nije ni čudo što ga svi u zadru zovu "gradski redikul"...

HE
hellen3353
15:04 03.03.2014.

Reciklaza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije