Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon incidenta

Pupić Bakrač o Kalmetinim prozivkama: Svaki kriminalac može biti gradonačelnik

bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/12
03.10.2014.
u 12:39

Marko Pupić Bakrač jučer je šest sati stajao na govornici iz protesta jer nije, kako je rekao, demokratski dozvoljena rasprava o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu

Vijećnici Akcije mladih nakon jučerašnjih mučnih scena u zadarskom gradskom vijeću održali su konferenciju za novinare na kojoj su istakli da su metode borbe u gradskom vijeću bile miran protest zbog ponašanja gradske vlasti, ali da je protiv njih upotrijebljena sila. - Protuzakonito su zaštitari uporabili silu protiv mene i sve je ličilo na uličarstvo. Ja protiv zaštitara neću podnijeti nikakvu prijavu jer su oni naša braća koja rade za par tisuća kuna i oni su radili što im je naređeno - rekao je Marko Pupić Bakrač koji je šest sati stajao na govornici iz protesta jer nije, kako je rekao, demokratski dozvoljena rasprava o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu.

- Oni su ignorirali volju 11.000 ljudi koji su potpisali inicijativu, a iako su neki i od nas protiv Kalelarge, mi smo samo željeli da se demokratski dozvoli rasprava na vijeću. Ovo nije bila borba za ulicu nego za demokraciju. Na Kalmetinu izjavu da svaka budala može biti vijećnik ja kažem da svaki kriminalac može biti gradonačelnik, vijećnik i saborski zastupnik. Situacija se mogla riješiti da se sazove sjednica sutra na koju ne bih mogao doći. Prvenstveno su silu htjeli prikazati Božidar Kalmeta i Joso Nekić iako predsjednik gradskog vijeća Živko Kolega to nije htio. To je bila ogorčena borba za demokraciju, a nikakav performans i prikupljanje političkih bodova - rekao je Pupić Bakrač demantirajući Kalmetinu tvrdnju da je on lutka na koncu drugih.

Ante Rubeša koji je jučer pomagao Pupić Bakraču u nastojanju da ga se ne udalji iz gradske vijećnice danas je izjavio da je zadarska vlast i jučer pokazala moć sile, ali da će se Akcija mladih i dalje demokratskim metodama boriti za interese Zadra.

Zadarska policija provodi istragu protiv Marka Popića Bakrača zbog sumnje u kazneno djelo počinjenja prisile prema službenoj osobi. I on i vijećnik akcije mladih Marko Rubeša jučer su u policiji odvedeni oko 17 sati i to navodno nakon što se jedan zaštitar požalio policiji da ga je fizički napao.

Popić Bakrač i Rubeša su na konferenciji za novinare istakli kako su oni pružali samo pasivan otpor.

>> Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije