Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasio zeta

Punac spasio zeta Kineza od napadača pa preminuo od infarkta

kinez
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/4
16.08.2010.
u 12:25

Na povratku s posla nesretnog Kineza u predvorju u Domagojevoj 14 napali su obijesni susjedi, u pomoć mu priskočio tast i izubijali ga nasmrt

Nakon brutalnoga rasističkog napada u kojem su nedjelju u 23.50 sati braća Mario i Boris Delonga (37 i 32) pretukli Ling Chena (27), državljanina Republike Kine, u ulazu u zgradu u Domagojevoj 14, preminuo je Mirko Bratić (60), žrtvin tast koji je hrabro priskočio u pomoć. Kada je nesretni čovjek krenuo razdvajati napadače i napadnutog zeta, dobio je nekoliko udaraca, a dok je u svome stanu davao iskaz policiji, u jednom trenutku se srušio i preminuo. Policija je slučaj okvalificirala kao nanošenje teške ozljede pretučenom. Međutim, neslužbeno doznajemo da je policija i danas istraživala događaj te je moguće da će počinitelji, koji su se danas nalazili na kriminalističkom istraživanju, biti kazneno prijavljeni i za zločin iz mržnje, a istražuje se i sumnjiva smrt Mirka Bratića.

Oca udarali po glavi

- Moj otac je dobio nekoliko udaraca po glavi, a da njih dvojica nisu provocirali, još uvijek bi bio živ, u šoku i suzama rekla nam je šokirana Maja Bratić Chen (30), supruga napadnutog Ling Chena i kći preminulog Mirka Bratića.

- Moj suprug je iz Kine, a njegova obitelj ima restoran nasuprot Sheratonu u Draškovićevoj, gdje on također radi. Muž se toga dana vraćao kući s posla, a napadače - susjede, koji su bili pijani te dolazili izvana sreo je u dizalu.

Kada se dizalo zaustavilo na trećem katu, gdje susjedi žive, nisu dali da ponovno zatvori vrata, da ode gore. Provocirali su ga govoreći mu “žuti i mali”. Moj muž se već prije sretao sa sličnim komentarima. Počeli su ga udarati.

Pomoć ga stajala života

Nas dvoje smo za to vrijeme razgovarali mobitelom pa sam čula da ga netko maltretira u dizalu. Odjednom se začulo udaranje, počeli su se naguravati ispred dizala, pao je dolje te su ga nastavili udarati rukama i nogama. Cipelarili su ga - objašnjavala je potreseno supruga Bratić Chen.

Otac i kći, odnosno supruga, zatim su pohitali sa sedmog kata dolje priskočiti u pomoć. Maja Bratić stala je na petom katu jer joj je otac rekao, strahujući da ne nastrada, da ne silazi jer je tučnjava u tijeku. Otac je bez oklijevanja potrčao spasiti Chena, što ga je na kraju stajalo života.

- Došao je obraniti mog muža. Tatu su rukama udarili po glavi nekoliko puta. Zatim smo otišli gore u stan i zvali policiju, što su već i susjedi učinili. Kada smo došli u stan, sjedili smo u kuhinji, tata je bio sav uzrujan, okrenuo se, pozlilo mu je i pao je. Inače ima visok krvni tlak - govori Maja Chen.

Potreseni Chen nam je šokiran zbog napada na tečnom hrvatskom kratko rekao da su ga dvojica jačih muškaraca napala, slomila mu nos dok su ga tukli nogama i šakama.

- Kada su me srušili na pod, nastavili su me i dalje tući rukama i nogama - kaže Chen pokazujući nam ozljede na tijelu nastale od udaraca bezobzirnih napadača.

Obitelj Bratić zatekli smo u tuzi zbog Mirkove iznenadne smrti. Mladi bračni par u vezi je pet, šest godina, a u braku su nešto manje od godinu dana. Imaju bebu od pet mjeseci. Chen inače živi u Zagrebu deset godina, a supruga kaže da su verbalne provokacije upućene njemu znale biti češće dodajući da ne može vjerovati da se u glavnom gradu Hrvatske ovako nešto dogodilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije