Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Merkeličin program

Puna zaposlenost, veća sigurnost i građevinski bum

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.07.2017.
u 16:42

Obećanje uoči izbora: broj nezaposlenih prepoloviti, zaposliti 15 tisuća policajaca i sagraditi 1,5 milijuna stanova

Prepoloviti broj nezaposlenih, sagraditi 1,5 milijuna novih stanova, zaposliti još 15 tisuća policajaca, ključne su tri točke novoga predizbornoga programa njemačke kancelarke Angele Merkel.

Demokršćanska unija i Kršćansko-socijalna unija CDU-CSU, najmoćnija politička snaga u Njemačkoj, predstavit će danas u Berlinu svoj program uoči saveznih izbora zakazanih za 24. rujna ove godine. Iako Njemačka ima iznimno nisku stopu nezaposlenosti (5,5 posto – nižu ima samo Češka) Merkel je postavila cilj da se broj nezaposlenih do 2025. smanji na manje od 3 posto što se u ekonomskoj teoriji smatra punom zaposlenošću.

Novom poreznom politikom planira se poticati stanogradnja da bi se sagradilo 1,5 milijuna novih stanova kojih u Njemačkoj manjka. Da bi se povećala sigurnost, planiraju zaposliti još 15.000 policajaca. Unatoč inzistiranju CSU, u program nije ušla gornja granica migranata (200.000) koji bi godišnje mogli ući u zemlju.

– Suglasni smo da nismo suglasni – komentirao je odnos po tom pitanju s CSU ministar policije Thomas de Maizière iz CDU.

Komentara 9

RO
robertbruckner
23:24 03.07.2017.

Vecu sigurnost svabama garantirat ce IS i njegovi clanovi Serija iz Wupertala hihihihihihihi

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
19:12 03.07.2017.

Baba dobro i predobro i odlično radi za interese svoje Njemačke, ali za ostatak Europe je bila i ostala babaroga..hehe..

Avatar Oneill
Oneill
20:59 03.07.2017.

Da predstavili su njezin program koji je propisan od Socijaldemokrata u vjestima u Njemačkoj bruji nevjerica baba nema ni svoga programa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije