Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pulskom ginekologu optužni prijedlog zbog nesavjesnog liječenja

doktor
Arhivska fotografija
19.02.2010.
u 12:32

Tereti ga se da nije primijenio mjere zaštite pacijentice koja mu se zbog krvarenja i bolova u više navrata obraćala za pomoć i savjet te dvaput osobno došla u ambulantu.

PULA - Općinsko državno odvjetništvo u Bujama pred Općinskim sudom u Puli podiglo je optužni prijedlog protiv pulskog ginekologa Rokija Gjonija (47) kojeg tereti za nesavjesno liječenje.

Tereti ga se da, nakon što je 15. prosinca 2008. godine na pacijentici obavio vakuum aspiraciju tzv. pseudogestacijske vrećice karakteristične za izvanmaterničnu trudnoću, nije primijenio daljnje mjere zaštite pacijentice koja mu se zbog krvarenja i bolova u više navrata obraćala za pomoć i savjet te dvaput osobno došla u ambulantu.

- Tereti ga se da nije obavio sve potrebne preglede te je propustio kod pacijentice utvrditi izvanmaterničnu trudnoću i krvarenje u trbušnoj šupljini pa joj nije odredio razinu hormona niti ju je uputio u Opću bolnicu Pula svjestan da nepravovremenim dijagnosticiranjem i liječenjem zdravstveno stanje pacijentice može biti pogoršano, olako smatrajući da nije vitalno ugrožena te da neće nastupiti štetne posljedice - navodi Općinsko državno odvjetništvo, dodajući kako je pacijentičin život spašen pravodobnim intervencijama u Domu zdravlja, a potom i u pulskoj bolnici.

Komentara 1

BT
bili-tartuf
13:09 19.02.2010.

izgleda da Dr-Ginekologo ni dobija parsút,..pa je ima \"vaznijeg pacjenta\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije