Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel građanima

Pulski gradonačelnik: Ne putujte u druge županije bez prijeke potrebe i odgodite fešte

Pula: IDS održao konferenciju za medije u Areni
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
28.10.2020.
u 14:50

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić novinarima je u srijedu poručila kako je u Istri situacija 'pristojno stabilna'

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao je građane da ne putuju u druge županije bez prijeke potrebe, a to su posao ili bolest, te da slavlja i druženja odgode do proljeća.

"Nekoliko slučajeva nam dolazi s područja susjednih županija i stoga bih želio uputiti dva apela - najprije da ne putujete bez prijeke potrebe, a to su posao ili bolest, u druge županije, a zatim da razne fešte i druženja odgodite za neko bolje vrijeme, a to je proljeće, kad sam siguran da ćemo biti u boljoj situaciji", poručio je Miletić.

Video: Ministar Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

On je prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), po kojoj se s 14 na 10 dana skraćuje samoizolacija onima koji su bili u bliskom kontaktu s osobama zaraženim koronavirusom, završio propisanu samoizolaciju, a u srijedu je s načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite Dinom Kozlevcem preko društvenih mreža uživo odgovarao na pitanja građana. 

"Danas imamo 50 novozaraženih u Istri, no situacija je očekivana jer se radi o virusima koji dolaze iz mjera samoizolacije, a to znači da je sustav rekonstruirao sve kontakte, postavio mjere i očekujemo da ćemo neko vrijeme imati ovakve brojke", rekao je Kozlevac.

Ističući da će se u Istri - budu li se građani pridržavali svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite - situacija uspjeti održati povoljnom, Kozlevac je rekao kako stanje u Istri nije alarmantno, da je situacija pod kontrolom, kako su svi kontakti rekonstruirani i, ono najvažnije, da "virusa nema u slobodnom cirkuliranju na području županije među populacijom". Upravo zato, smatra on, neće biti uvedene dodatne mjere.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić novinarima je u srijedu poručila kako je u Istri situacija "pristojno stabilna".

"Kako će se stanje razvijati i hoće li nas zaobići ovaj veliki eksponencijalni rast, mislim da prije svega ovisi o nama. Mislim da smo dovoljno svjesni i mislim da je dobro da nas je probudila situacija u Hrvatskoj, pa smo i dodatno oprezniji", istaknula je Hrstić.

Pozvala je građane da budu strpljivi i odgovorni

"Mi imamo kontinuitet tenzije i paranormalnog života. Nikome od nas ovo nije normalno, od same djece, školaraca, maturanata, zaposlenih i nezaposlenih. Mi smo u kontinuitetu da svakog dana očekujemo nešto novo, a nažalost svakog dana to novo je lošije od onog što je bilo jučer", zaključila je ravnateljica pulske bolnice.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Talleyard
16:28 28.10.2020.

Kriminalca miletića bi trebalo zaštititi od korone u istražnom zatvoru. Kada će se početi odmotavati klupko kriminala u kojoj je opljačkan Uljanik, u kojoj je opljačkana država za puno milijardi, a IDS i njihovi čelnici zu bili glavni nositelji kriminla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije