Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Puka nam je film! Nema poštenja, nema strpljenja!'

Kao i drugdje u Hrvatskoj, i Šibenčani su povicima i kratkim govorima preko megafona ukazali na ozbiljno nezadovoljstvo prilikama u Hrvatskoj i aktualnim državnim vodstvom.
12. ožujka 2011. u 20:32 3 komentara 1 prikaza
prosvjed (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Puka nam je film! Jaco odlazi! Nema poštenja, nema strpljenja! Dok HDZ ne umre, Hrvatska ne živi! - neki su od poruka, uzvika i transparenata s prvog prosvjeda koji se večeras odvija u Šibeniku.

Oko tisuću građana, među kojima je značajan broj starijih Šibenčna, okupio se večeras oko 18 sati ispred katedrale sv. Jakova.

- Ima nas! Neka vide da nas ima! - uzvikivali su neki.

- Stvarno se odavno nije skupilo oviliko ljudi. Ajde hvala Bogu da se i u nas nešto događa - komentirali su sa zadovoljstvom dvojica postraijih Šibenčana.

Nakon okupljanja ispred katedrale povorka prosvjjednika se uputila Kalelargom prema trgu ispred Krešimirovog doma, pa je u tim trenucima glavnina središta grada bila prizorište prosvjeda. Kao i drugdje u Hrvatskoj, i Šibenčani su povicima i kratkim govorima preko megafona ukazali na ozbiljno nezadovoljstvo prilikama u Hrvatskoj i aktualnim državnim vodstvom.

- Ajte ća! Ajte ća! - jezgrovito se uzvikivalo, a onda su se na kratak uzvik 'idemo na županiju', prosvjedna kolona spontano preko rive uputila pred sjedište Šibensko-kninske županije.

- Neka znaju, Šibenčani!. Danas nas je ovoliko, a drugi put će nas biti više! - vikao je jedan od grlatijih mladića, što je neformalno označilo i kraj večerašnjeg skupa.

Skup je osiguravao veliki broj interventnih poliajaca i njihovih kolega u civilu, no do sada nisu zabilježeni nikakvi ekscesi.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • -obrisani-:

  Lijepo vrijeme pa izašli u šetnju, dobro da se ljudi druže...

 • Avatar laupau
  laupau:

  prosvjed u šibeniku, a slika iz zagreba!

 • vesnah:

  a ti ćeš se družit sa svojim hdz smradovima na jutrnjoj šetnji u krug u remetincu.