Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Šibeniku

Puka nam je film! Nema poštenja, nema strpljenja!'

prosvjed (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
12.03.2011.
u 20:32

Kao i drugdje u Hrvatskoj, i Šibenčani su povicima i kratkim govorima preko megafona ukazali na ozbiljno nezadovoljstvo prilikama u Hrvatskoj i aktualnim državnim vodstvom.

Puka nam je film! Jaco odlazi! Nema poštenja, nema strpljenja! Dok HDZ ne umre, Hrvatska ne živi! - neki su od poruka, uzvika i transparenata s prvog prosvjeda koji se večeras odvija u Šibeniku.

Oko tisuću građana, među kojima je značajan broj starijih Šibenčna, okupio se večeras oko 18 sati ispred katedrale sv. Jakova.

- Ima nas! Neka vide da nas ima! - uzvikivali su neki.

- Stvarno se odavno nije skupilo oviliko ljudi. Ajde hvala Bogu da se i u nas nešto događa - komentirali su sa zadovoljstvom dvojica postraijih Šibenčana.

Nakon okupljanja ispred katedrale povorka prosvjjednika se uputila Kalelargom prema trgu ispred Krešimirovog doma, pa je u tim trenucima glavnina središta grada bila prizorište prosvjeda. Kao i drugdje u Hrvatskoj, i Šibenčani su povicima i kratkim govorima preko megafona ukazali na ozbiljno nezadovoljstvo prilikama u Hrvatskoj i aktualnim državnim vodstvom.

- Ajte ća! Ajte ća! - jezgrovito se uzvikivalo, a onda su se na kratak uzvik 'idemo na županiju', prosvjedna kolona spontano preko rive uputila pred sjedište Šibensko-kninske županije.

- Neka znaju, Šibenčani!. Danas nas je ovoliko, a drugi put će nas biti više! - vikao je jedan od grlatijih mladića, što je neformalno označilo i kraj večerašnjeg skupa.

Skup je osiguravao veliki broj interventnih poliajaca i njihovih kolega u civilu, no do sada nisu zabilježeni nikakvi ekscesi.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:27 12.03.2011.

Lijepo vrijeme pa izašli u šetnju, dobro da se ljudi druže...

Avatar laupau
laupau
13:35 13.03.2011.

prosvjed u šibeniku, a slika iz zagreba!

VE
vesnah
20:04 15.03.2011.

a ti ćeš se družit sa svojim hdz smradovima na jutrnjoj šetnji u krug u remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije