Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš start vlade

Puhovski: Obećali su biti pošteniji od HDZ-a. I tu su nas razočarali

Vlada, sjednica Vlade (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
23.12.2012.
u 19:00

Milanovićeva vlada moralno se degradirala. Zašto je izbačena Mirela Holy, ali ne i Tihomir Jakovina?, pita se Puhovski

– Iza nas je teška i zahtjevna godina, s mnogo očekivanih zapreka, ali i nepredvidivih otpora. Zahvalni smo vam što strpljivo podnosite teret krize i što niste izgubili vjeru u bolje sutra – stoji na samom početku božićne i novogodišnje čestitke koju je premijer Zoran Milanović uputio svim građankama i građanima.

Dok premijer očito smatra da građani nisu izgubili vjeru u bolje sutra, najnovije istraživanje agencije Ipsos Puls u potpunosti ga demantira. Čak 65 posto građana ne vjeruje u bolje sutra, štoviše tvrde da zemlja ide u lošem smjeru, odnosno smatraju da će im sutra biti lošije nego jučer i danas. Nakon točno godine dana rada vlade Zorana Milanovića samo 25 posto građana smatra da on i njegovi ministri zemlju vode u dobrom smjeru.

Među tih 25 posto sasvim sigurno nije politički analitičar Žarko Puhovski s kojim smo “secirali” prvu godinu koalicijske vlade.

Izbor Čačića – degradacija

– Kukuriku koaliciju birači su izabrali s ponajprije moralnim očekivanjima i tu je Vlada razočarala. Nisu ih građani izabrali zato što su mislili da će napraviti velika čuda u gospodarstvu nego zato što su bili uvjereni da su znatno pošteniji od prethodnih HDZ-ovih vlada. I zato Zoran Milanović nije iskren kada govori da ništa nije obećavao građanima, jer je obećao da će biti pošteni – jasan je Puhovski. U svojoj božićnoj i novogodišnjoj čestitki predsjednik Vlade tvrdi da Hrvatska ima perspektivu jer, između ostalog, “ima poštenu vlast koja ne radi za sebe, ne kupuje birače, koja shvaća ozbiljnost svoje zadaće i koja neće iznevjeriti povjerenje građana”.

– Vlada Zorana Milanovića moralno se degradirala. Uzmimo za primjer samo biranje šefova javnih poduzeća bez javnih natječaja. Iako to Vlada opravdava time što tvrdi da je to u redu jer sami preuzimaju odgovornost za takav izbor, istina je da bi i preko javnih natječaja u konačnici opet oni sami izabrali šefove, ali bi javnost znala tko su sve bili kandidati i je li izbor bio pošten, je li izabran najbolji kandidat – tvrdi Puhovski, a kao primjer “moralne degradacije” naveo je i izbor Radimira Čačića opterećenog suđenjem za prvog potpredsjednika Vlade te izostanak bilo kakvih moralnih kriterija prilikom izmjena u Vladi.

– Mirela Holy izbačena je iz Vlade, ali ne i drugi koji su poslije uhvaćeni u puno gorim stvarima. Nakon što je otkriveno da je prekršio zakon, ministar Tihomir Jakovina trebao je biti smijenjen kad već sam nije podnio ostavku – kaže politički analitičar Žarko Puhovski. Kao svijetle primjere naveo je ministra branitelja Predraga Matića koje je, tvrdi, apsolutno najbolji ministar u Vladi jer preuzima rizike i provodi svoje odluke bez obzira na ponekad teške okolnosti.

– Dobra je i Vesna Pusić kojoj je jedina veća pogreška bio neutralan stav u UN-u kod glasovanja o Palestini. Dobri su još i Ranko i Rajko Ostojić – zaključuje Puhovski.

Prvu godinu Vlade ocijenio je i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko: Plan 21 obmana

– Nismo toliko nekorektni i nerealni da smo od njih mogli očekivati i tražiti da nas pretvore u Švedsku, Švicarsku ili Norvešku do Nove godine. To nismo očekivali jer jednostavno oni nisu sposobni za to. Vlada radi jako loše. Prevarili su narod i biračko tijelo s Planom 21 koji se pokazao kao obmana – rekao je Karamarko.

>> Vlada se hvali sa 365 dana od izbora; Građani: Dani jada i tuge

Komentara 28

NE
neki
21:05 23.12.2012.

Dosta više ovog Puhovskog. Svjedok optužbe hrvatskim prolječarima, svjedok optužbe generalima Markaču i Gotovini, čijem svjedočenju nije povjerovao niti prvostupanjski sudac. Dosta više! Zar je on jedini koji se za nešto ima pitati...

Avatar Beowolf
Beowolf
21:05 23.12.2012.

Nema investicija, pitaju se treba li terminal ili ne, onaj koji je trebao pokrenuti investicije imao je sluha samo za građevinu, a ostalo ne razumije. Jedino se smanjuje kupovna moć, povećavanjem izdataka građana, a time direktno utječe na potrošnju... Zarar je čudo da smo tu gjde jesmo ?

BU
Bubamara45
20:12 23.12.2012.

E vidiće oni svoga Boga kada se Čačić vrati, sigurno će imati i par tetovaža, kao svaki zatvorenik!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije