Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Glini

Puhovski: Domovinski rat neće biti završen dok se ne riješi problem nestalih

Žarko Puhovski
Luka Stanzl/PIXSELL
18.07.2014.
u 21:26

Na tribinama, koje se odvijaju diljem Hrvatske, sudjeluju članovi obitelji nestalih hrvatske i srpske nacionalnosti

- Domovinski rat neće biti završen dok se ne riješi pitanje nestalih osoba. To nije političko već humanitarno pitanje. Sudbina nestalih može se riješiti samo solidarnošću svih članova zajednice. Puno osoba zna gdje su te žrtve, moram upotrijebiti težak izraz, pobacane. Dalje ćemo moći nastaviti kada živi doznaju sudbinu i dostojno pokopaju nestale članove obitelji, rekao je prof. Žarko Puhovski u Glini na tribini o nestalim osobama u Domovinskom ratu.

Ovakve tribine Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja organizirala je do sada u Borovu selu, Negoslavcima, Gračacu i Obrovcu, a sve s ciljem senzibiliziranja javnosti u potrazi za informacijama gdje se nalaze tijela nestalih kojih je u Hrvatskoj još 1628. U Glini se traga za 141 osobom. Na tribini sudjeluju i obitelji nestalih osoba hrvatske i srpske nacionalnosti.

– U jesen 1991.godine pobijena mi je cijela obitelj, mama, tata, djed i sestra od 15 godina. Ništa o njima ne znam. Želim samo da ih dostojno pokopam da mogu zapaliti cvijeću i donijeti cvijeće, apelirao je Josip Šimanović iz Glinskog Novog Sela dok je Slobodan Jakovljević iz Vukovara, čiji je otac ubijen u Vukovaru na samom početku rata, 29. lipnja 1991., uputio isti apel javnosti.

>>'Razotkrivanje sudbine 1665 nestala važno je na putu Srbije u EU'

Komentara 23

SE
sestrićna
21:49 18.07.2014.

moram napisati knjigu koja će se zvati..zločin nad nedužnim agresorom...

ĆA
ćaćaća
21:39 18.07.2014.

s čije pozicije on govori o domovinskom ratu..prekodrnske ili ove naše ?

ĆA
ćaćaća
21:42 18.07.2014.

aha puhovkasi opet pokušava preko humanitrnih pitanja izjednačiti krivnju..ne spominje zašto je do toga svega došlo..pa reci slobodno..zbog srpske agresije i želje srbije za okupiranjem hrvatskih teritorija druže puhovski..samo nemoj reći da to nije bitno..ali zato je bitno uvijek naglasiti ustaštvo i kad se ne pita o II svj.ratu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije