Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naoružan i opasan

U ratnog invalida i sina mu pucali Miho Munja i prijatelj

pucnjava u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/9
22.03.2018.
u 18:52

Propucali su im noge, a potom ih još i tukli dršcima pištolja po glavama.

Veteranu IV. gardijske brigade i invalidu Domovinskog rata N. V. i njegovu sinu I. V pucano je u noge, u Krležinoj ulici u Splitu u srijedu, malo prije ponoći. Srećom, posljedice nisu tragične, obojica su nakon liječničke intervencije puštena kući.

Policija je uhitila Mihu Franceschija (26) i Tonća Ćulića, koje sumnjiče da su počinili ovo kazneno djelo. Istražitelji su na mjestu događaja pronašli i dva pištolja iz kojih je pucano.

Reagirali i veterani

Što je razlog obračunu, službeno još nije objavljeno, policijska je istraga u tijeku, a neslužbeno Miho i prijatelj podivljali su nezadovoljni vožnjom N.V.-a koji je inače u ratu, u minskom polju, ostao bez noge.

Dobacivali su mu iz auta, vrijeđali ga i psovali, a on im je na to odgovorio što ih je razjarilo. Izvadili su pištolje i pucali u noge i njemu i sinu, a potom ih, navodno, onako ranjene, tukli dršcima pištolja po glavama. Sve se to događalo pred očima preneražene Z.V., kćeri, odnosno sestre ranjenih muškaraca koja je bila u automobilu.

pucnjava u Splitu
1/9

Zbog ovoga događaja reagirala su i Veterani IV. gardijske brigade.

“Kao što smo u Domovinskom ratu stali jedan uz drugoga i od agresora obranili kako naše tako i sve hrvatske obitelji, ako treba i ako drugačije ne može, stat ćemo opet i obraniti ih od sve učestalije agresije od strane krim-miljea. Zato pozivamo sve nadležne institucije da se obračunaju s nasiljem koje nas okružuje, a s kojim se sve češće susrećemo. Želimo slobodno hodati ulicama naših gradova, bez straha da će itko stradati”, poručili su veterani.

Problematičan od mladosti

U četvrtak poslije podne Franceschi i Ćulić još su bili na ispitivanju u splitskoj policiji. Neslužbeno, bit će kazneno prijavljeni za dva ubojstva u pokušaju i privedeni u Državno odvjetništvo.

Miho Franceschi i sam je prostrijeljen u nogu u siječnju ove godine, u dvorištu obiteljske kuće u kojoj živi. Na njega je pucano iz parkiranog vozila, u klasičnoj sačekuši. Na putu do bolnice sam je prstima izvadio metak i progutao ga. Miho je dobio nadimak Munja zato što je svojedobno pobjegao policiji iz postaje tijekom ispitivanja. Tražio je da ode u nužnik i zbrisao. Kao 18-godišnjak za Božić je ispaljivao bengalke koje su zapalile nekoliko brodica u splitskoj lučici, među ostalim, i hajdukovca Igora Tudora, izazvavši milijunsku štetu.  

Komentara 29

KO
korisniksb
19:45 22.03.2018.

Pod hitno aktivirati goli otok pa neka dječaci tuckaju sa drškom od pištolja po kamenju.Pa kad ne ispune normu onda tarapana i da vidiš za par tjedana kao novi.

MA
maklin
19:24 22.03.2018.

Znači poznat kriminalac opet radi probleme na slobodi. E to ti je Hrvatska i tako u krug, što se neće takav zamjerit sucima.

GE
generacija57
20:50 22.03.2018.

Da li je đubre otplatio brodice koje je zapalio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije