Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Kaliforniji

Među ubijenima na Festivalu češnjaka i dječak (6): Bio je tako sretno dijete

pucnjava u Kaliforniji
Foto: REUTERS
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.07.2019.
u 10:37

Muškarac odjeven u vojnu uniformu u dobi između 20 i 35 godina pucao je iz poluautomatske puške po posjetiteljima te je ubio troje ljudi, a ranio najmanje 15

Šestogodišnji dječak Stephen Romero jedna je od tri smrtno stradale žrtve napadača koji je otvorio vatru na posjetitelje Festivala češnjaka koji se održavao 30-ak kilometara od kalifornijskog San Josea. Do pucnjave je došlo u nedjelju oko 18 sati po lokalnom vremenu.

Muškarac odjeven u vojnu uniformu u dobi između 20 i 35 godina pucao je iz poluautomatske puške po posjetiteljima te je ubio troje ljudi, a ranio najmanje 15. Na kraju je i sam ubijen od policije.

– Ako bilo tko ima ikakve informacije o napadaču, recite mi, ubio je mog sina. Moj sin je imao cijeli svoj život pred sobom, imao je samo šest godina – shrvan je dječakov otac Alberto, piše Daily Mail. Među ranjenima je i dječakova majka.

– Jako nam je teško, ne mogu to opisati riječima. Bio je tako sretno dijete, ovo nije pravedno – zavapila je pak dječakova baka.

"Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu češnjaka", objavila je tamošnja policija na Twitteru.

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na koga posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Contreras, prenosi NBC News.

"Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroyju, moje su misli uz ozlijeđene u ovom bezumnom nasilju", objavila je na Twitteru kalifornijska sentorica Kamala Harris, koja se natječe za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival češnjaka koji se svake godine održava u Gilroyju završava u nedjelju.

Ključne riječi

Komentara 18

MA
maklin
08:35 29.07.2019.

Sad bi Trumpić rekao: Da ste svi imali pištolje mogli ste se obraniti kao na Divljem zapadu. Once upon a time in California.

VO
vorda400
07:15 29.07.2019.

Netko ne voli češnjak

LU
luzer96
08:06 29.07.2019.

Živjela demokracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije