Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM ZA GRAD?

Pravobraniteljica podnijela kaznenu prijavu zbog otkaza ženi s invaliditetom u Javnoj ustanovi Športski objekti

Splitski gradonačelnik Puljak na konferenciji za medije o proračunu
Ivo Cagalj/PIXSELL
26.01.2022.
u 20:41

Otkaz čistačici pokazao se problematičnim na samom početku mandata splitskog gradonačelnika Ivice Puljka

Zbog odbijanja produljenja ugovora čistačici s invaliditetom u Javnoj ustanovi Športski objekti Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom podnijela je kaznenu prijavu.

O razlozima neproduljenja ugovora proveden je ispitni postupak i pravobraniteljica je podnijela kaznenu prijavu zbog 'osnovane  sumnje da je počinjeno kazneno djelo povrede ravnopravnosti'. Nisu navedene osobe za počinjenje kaznenog djela, nego bi to državno odvjetništvo izvidima trebalo utvrditi, javlja Dalmatinski portal.

Slučaj je sada u rukama DORH-a.

Otkaz čistačici pokazao se problematičnim na samom početku mandata splitskog gradonačelnika Ivice Puljka. Cijelu priču pratio je Večernji list koji je objavio u rujnu prošle godine snimke koje su iznijele drugi pogled na otkaz. 

Iako se početno tvrdilo kako je odluka Upravnog vijeća Javne ustanove "Športski objekti "o otkazu bila jednoglasna, Večernji list došao je u posjed snimke koja tvrdi suprotno. 

Snimka: Puljak i njegovi ljudi tjednima lagali oko otkaza čistačici s invaliditetom

Više o tome možete pročitati OVDJE

Samo dva dana nakon što je Večernji objavio prvu snimku, objavili smo i drugu na kojoj se čuje Dražen Čular, predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove športski objekti koje je čistačici odbilo produljiti ugovor te neidentificirani sugovornik.

U razgovoru Čular govori kako ugovor čistačici nije produljen jer je to bilo "politički zgodno", jer postoje "ista imena i prezimena" te da će čistačicu zamijeniti "servis ili neki ku*ac". Više o tome, pročitajte OVDJE. 

VIDEO: Procurila nova snimka o otkazu splitskoj čistačici


 

Slučaj je izazvao burne reakcije, posebice u redovima oporbe. Novinari su pitali danas Puljka o kaznenoj prijavi pučke pravobraniteljice, a on je tek kratko kazao kako se takvo pitanje treba uputiti u Javnu ustanovu "Športski objekti" dodajući on ima informaciju da osoba nije bila prijavljena kao osoba s invaliditetom, piše Dalmacija Danas. 

Ključne riječi

Komentara 3

NI
nikola612
23:05 26.01.2022.

E moj Splite pao si u ruke degenerika. orjunaša, jugo nostalgičara, komunjara kojima je sve hrvatsko i domoljubno mrsko.

AN
ante555
22:50 26.01.2022.

Puljak ce unistiti Split svojim losim postupcima i nesposobnoscu

Avatar peacemaker
peacemaker
21:09 26.01.2022.

Što je sa prijavom protiv pevaljke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije