Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Dubravi

‘Pucali su na onu strašnu kuću dok smo se mi igrali’

očevid nakon pucnjave u Dubravi
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/12
17.10.2018.
u 18:34

Privedeno je šestero ljudi među kojima su dvojica napadača koja su iz automobila pucala prema kući, a uhićeno je i četvero braće Dominković.

Strah me ove ulice, stanite, strah me ove ulice – u panici povikuje za svojim društvom 8-godišnja školarka. Pruža korak i stiže ih desetak metara dalje i potom im uz gestikulaciju rukama govori: “Sinoć je bilo grozno, došla su dva auta dok smo se igrali na ulici i počela pucati na onu strašnu kuću u kojoj se stalno tuku.”

Događaj koji je potom nastavila prepričavati svojim vršnjacima nije bio tek plod dječje mašte, nego se u utorak oko 19.15 sati doista odigrao u IX. Novoselskom odvojku u zagrebačkoj Dubravi u kojoj se, baš kao i prije mjesec dana u Vukomercu, dogodila razmjena paljbe iz pištolja i automatskih pušaka u kojoj su meci opet letjeli na sve strane, a glavnim akterima nije smetalo niti to što se desetak metara od njih na ulici nalaze djeca i njihovi roditelji.

Ubacili u rikverc i pobjegli

Sve se odigralo u samo dvije minute po gotovo identičnom scenariju kakav je već viđen u Vukomercu. Najprije su se uskom ulicom pred kuću obitelji Dominković dovezla dva automobila u kojima su se nalazila po dva muškarca. Spustili su prozore koji se nalaze na strani vozača te su, najvjerojatnije iz pištolja, krenuli pucati prema velikoj ciglenoj trokatnici u kojoj se u tom trenutku nalazilo barem deset osoba. Nakon što su ispraznili šaržere, iz kuće je ubrzo stigao odgovor – netko od braće Dominković uzeo je u ruke automatsku pušku koja je, po opisu susjeda, zvučala kao “šmajser” te su počeli nasumice pucati prema Peugeotu i Volkswagen Passatu u kojima su se nalazili napadači.

Nakon što su i oni ispraznili okvir prema njima, vozači Peugeota i Passata ubacili su u rikverc te, vozeći unatrag, brzo pobjegli iz ulice. Ipak, nije im to previše pomoglo jer ih je policija koja je intervenirala u rekordnom roku uhitila nekoliko sati kasnije, a ispostavilo se kako je riječ o dvojcu A. A. (24) i M. B. (23) koji su s Dominkovićima imali neke neriješene račune oko droge. Osim njih privedena su i četvorica braće Dominković: Petar (32), Igor (30), Kristijan (26) i Antonio (21) među kojima neki već imaju podeblje policijske dosjee.

Tako je, primjerice, Petar prije točno tri godine, nakon što je bio priveden zbog džeparenja, na zagrebačkom Županijskom sudu napravio pravu pomutnju. Nakon što mu je sutkinja odredila pritvor najprije ju je opsovao, a zatim je stolcem razbio računalo i potukao se s tri policajca prije nego su ga uspjeli svladati. Sreća u nesreći je da je cijela pucnjava u utorak završila bez ozlijeđenih osoba, a od hitaca su stradali tek dostavni kombi Dominkovićevih susjeda te okolne ograde i fasade.

očevid nakon pucnjave u Dubravi
1/17

– Na žalost mogu samo reći da smo svi mi u ulici samo čekali kad će se ovo dogoditi. Otkako su se ovamo doselili prije sedam-osam godina, Dominkovići samo rade probleme. Ne druže se ni s kim i doslovno na ulici pred kućom svakodnevno dilaju drogu. To vam ide tako da im pred kuću nekoliko puta dnevno dolaze taksiji, nekad je to bio Cammeo, sad je Uber, kojima oni onda daju veće ili manje vrećice u kojima se nalazi marihuana ili kokain ili nešto treće.

Oni bez ikakvog skrivanja usred dana, dok se na ulici nalaze djeca i roditelji, taksistu daju drogu nakon čega taksist odlazi. Ako gledaš u njih dok se to događa, psuju ti mater i prijete da će te ubiti ako išta spomeneš policiji – kazuju susjedi Dominkovićevih.

Godinama nisu platili struju

Ističu kako su glavni problem agresivni sinovi koje njihovi roditelji ne mogu kontrolirati pa su tako u više navrata pretukli i oca Josipa koji je vlasnik kuće, a jednom prilikom čak i majku, i to na proslavi krizme koja se prije nekoliko godina održavala u dvorištu. Kako je doista riječ o obitelji koja se ne želi prilagoditi okolini niti bilo kome drugome svjedoči i to da već godinama nisu platili struju koja im je potom isključena, ali to ih nije spriječilo da se na ilegalan način spoje na HEP-ovu mrežu.

>> Pucnjava u Dubravi

Ključne riječi

Komentara 30

VE
večernjamaglica
19:09 17.10.2018.

Neka institucije rade svoj posao.Znači ništa.

TT
TTjac
19:29 17.10.2018.

Čemu služi policija? Dilanje na javnom mjestu i nitko ništa ne poduzima, a ako ih prijaviš oni saznaju tko ih je prijavio. Znači, opet cure informacije od onih koje plaćamo da to spriječe.

AR
Armagedon
19:43 17.10.2018.

zašto policija u pravosuđe ne radi svoj posao i to sve ne pozatvara..... treba li da poginu djeca i prolaznici dok se ovi upucavaju kao u Čikagu za vrijeme prohibicije..... pa jesu li ovi u Zagrebu normalni..... hapsi to i na robiju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije