Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl za kraj

Publiku na jazz festivalu u Sisku 'zapalio' gitarist Wawau Adler

siscia jazz festival,portal (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
22.07.2013.
u 15:37

Ljetna pozornica u atriju sisačke povijesne utvrde dočarala je ugođaj gypsy swinga

Nakon šest koncerata održanih na sisačkoj šetnici, osmo izdanje Siscia open jazz and blues festivala u završnici je preselio nizvodno niz Kupu u atrij utvrde Starog grada. Ljetna pozornica okružena cvijećem i svijećama u akustičnom ambijentu spomenika kulture izvrsno je poslužila domaćinu i organizatoru Damiru Kukuruzoviću te njegovu quartetu, kojem se pridružio i violinski virtuoz Bruno Urlić, da slavnom gostujućem jazz gitaristu Wawau Adleru pomognu dočarati romantiku gypsy swinga i Djanga Reinhardta.

- Prvi puta sam u Sisku i jednostavno sam oduševljen ugođajem ovog prostora, ljubaznošću ljudi, ali i fantastičnom hranom. Zaista mi je čast svirati s Damirom Kukuruzovićem i jako sam sretan – kazao je Adler koji je publici dokazao umijeće i brzinu prebiranja po instrumentru.

Sve do ponoći na stotine posjetitelja uživalo je u tri sata njihova zajedničkog nastupa, pucale su žice i strune na gudalu, a uz standardi repertoar mjesta je bilo i za pokoju improvizaciju. Na samome kraju glazbenicima se na sceni pridružio i vokalno- instrumentalni ansambl Lipe, čije su se pjevačice i izgledom i glasom vješto prilagodile romskom zvuku, stvorivši za kraj pravu poslasticu za oduševljenu publiku. Tijekom koncerta, Siščani su se kroz fotografije projicirane na platnu imali prilike prisjetiti svih dosadašnjih festivala, među njima i vrlo sličnog nastupa za pamćenje u izvedbi manouche glazbenika Angela Debarrea.

 >>Tadić: Znanje dolazi slušanjem, krenite od ‘izvora’ pjesama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije