Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILE 44. VARAŽDINSKE BAROKNE VEČERI

Publika na Barokne večeri stizala i s dubrovačkih kruzera

barokne večeri
01.10.2014.
u 11:00

Osobno smatram da su ovogodišnje Barokne večeri bile najbolje u svojoj novijoj povijesti, zadovoljan je ravnatelj VBV-a Davor Bobić

Dodjelom festivalskih nagrada i promocijom CD-a jučer su završile 44. Varaždinske barokne večeri.

Sretna okolnost

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado nagrađen je tako za očuvanje hrvatske glazbene baštine, a nagrada za najviši izvodilački domet dodijeljena je ansamblu La Magnifica Comunità. Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je sopranistici Franceski Lombardi Mazzuli za nastupe s ansamblom Pera i Le Musiche Nove.

- Osobno smatram da su ovogodišnje Barokne večeri najbolje u svojoj novijoj povijesti i kako u prilog tome ide sretna okolnost i činjenica da nam je zemlja partner bila Italija, kolijevka baroka, koja je svijetu podarila neke od najvećih i najljepših stranica baroknih partitura, a koje su na uistinu svjetskoj razini interpretacije nadahnuto izvodili gostujući talijanski ansambli i umjetnici. Uistinu predivno i neponovljivo - komentirao je ravnatelj VBV-a Davor Bobić.

Kazao je kako organizacija takve manifestacije traži uistinu mnogo energije, ali donosi i veliku radost.

Entuzijazam

- Radi se intenzivno i  planski tokom čitave godine, tako da već sad određujemo program za 2016. godinu. Mali tim ljudi u Koncertnom uredu odrađuje jedan veliki izvozni proizvod, možda trenutno najbolji hrvatski kulturni brend, s nemjerljivo manjim budžetom u odnosu na slične manifestacije u okruženju, ali očito s puno većim entuzijazmom. Stoga s ponosom mogu reći da smo trenutno jedan od najcjenjenijih baroknih festivala u svijetu - istaknuo je Bobić, dodavši kako je publika uglavnom varaždinska, ali u posljednje vrijeme stiže sve više Zagrepčana te ciljane publike s dubrovačkih kruzera te turističkih grupa iz susjedne Slovenije, Austrije i Njemačke.

Davor Bobić smatra kako klasična scena u Varaždinu oduvijek postoji te je iznimno snažna, a nada se da će se uskoro u Varaždinu ponovno osnovati i kazališni orkestar.

- Tako ćemo vratiti i tradicionalno jaku školu pjevanja koja je među najboljima u regiji i koja  će se tim činom  moći  dokazivati u operama, opereti i mjuziklu na pozornici našeg kazališta - zaključuje Bobić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije