Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA ZA POHVALU

PU Virovitičko-podravska i dalje u državnom vrhu po riješenosti kaznenih djela

policija
Marija Lovrenc/VLM
11.02.2014.
u 14:52

U domeni gospodarskog kriminaliteta, 558 slučajeva, razriješili su 52 kaznena djela iz grupacije organiziranog kriminaliteta, 35 zloupotreba droga, 232 kaznena djela iz domene kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnika te 40 kaznenih djela u prometu

 - Stanje sigurnosti na području PU Virovitičko-podravske županije tijekom 2013. godine bilo je dobro, a policijski djelatnici radili su na procesuiranju 1668 kaznenih djela, čak 203 više negoli godinu dana prije, ocijenio je na konferenciji za novinare u utorak načelnik PU Mirko Kostelac.

Govoreći o stanju sigurnosti i radu županijske Policijske uprave za 2013. godinu, M. Kostelac naglasio je da povećan broj kaznenih djela u statistici ne znači nužno i narušavanje sigurnosti građana.

– Brojke govore o uspješnom radu na otkrivanju kaznenih djela, osobito u domeni gospodarskog kriminala, ne o tome da je povreda zakona sve više  – objasnio je Kostelac. PU Virovitičko-podravska, naglašeno je, već se godinama nalazi u državnom vrhu po razriješenosti kaznenih djela, za prošlu godinu iznosi visokih 82,9 posto, kao i u naknadno otkrivenoj djelatnosti sa 76, 5 posto.

Po klasifikaciji kaznenih djela, plavci sa područja virovitičko-podravske policijske uprave pune ruke posla imali su u domeni gospodarskog kriminaliteta, 558 slučajeva, razriješili su 52 kaznena djela iz grupacije organiziranog kriminaliteta, 35 zloupotreba droga, 232 kaznena djela iz domene kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnika te 40 kaznenih djela u prometu.

- Ukupna otkrivena šteta u kaznenim djelima iznosi 19,5 milijuna kuna, odnosno dva milijuna kuna više negoli u 2012. godini. Najveći dio odnosi se na nelegalnu trgovinu duhanom koju uspješno suzbijamo pa smo tijekom 2013. godine zaplijenili oko 25 tona duhana u 370 kaznenih djela, a materijalna šteta, u koju ulaze trošarine i PDV za koji su oštetili državu, iznosi 13,7 milijuna kuna – kazao je načelnik M. Kostelac.

Statistika za 2013. godinu bilježi i povećan broj samoubojstava – 20, u odnosu na 15 tijekom 2012. godine, te 29 pokušaja samoubojstava, također više negoli godinu dana prije, kada ih je bilo 29. Policija je intervenirala i u 406 slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije