Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirjana Nazor
Povratak na članak

'Možda majka pomoć nije željela, možda nije bila svjesna da joj je pomoć neophodna, ali to je potpuno nevažno'

Činjenica je da u centrima za socijalnu skrb ima premalo zaposlenika. Ali je također činjenica da to nije bio razlog tragičnog epiloga ove tužne priče, smatra psihologinja

Komentari 11

AN
Ana1277
10:08 20.04.2021.

Vi ste kao neki stručnjaci pa komentirate. Očigledno ste i vi neki radnici u socijalnom.Odličan članak, trebaju biti još oštriji prema socijalnom, sudu itd. Sram ih sviju bilo .

VL
MA
mare1402
14:02 24.04.2021.

Konačno netko pametan!

VL
KA
Karl12
16:56 20.04.2021.

nisu samo socijalni radnici krivi, imamo slučaj da socijalni radnici već godinama traže da se dijete makne od majke koja ga zlostavlja a čak je i osuđena na kaznu zatvora bezuvjetno, dijete je i dalje kod nje a sud čeka ne znam što...kao da ne žele pomoći djetetu

VL
RE
rennes
15:18 20.04.2021.

Žalosno je da tako uvažena psihologinja zauzima jedan površan, aprioran i huškačko-osuđujući diskurs a da uopće nije dio sustava o postupanju kojeg se usuđuje donositi vrlo oštre ocjene! Jako je lako kad ima ugodnu poziciju nekoga tko ne mora donositi nikakve obvezujuće procjene i odluke temeljem zakonskih odredbi i raditi s ljudima, značajnim brojem njih, koji nikada dobrovoljno ne bi bili dio sustava da ih na to izričito ne sili slovo zakona! O postupaju u Novoj Gradiški već su svoje mišljenje dale i Komora socijalnih radnika i Psihološko drušvo - obje ukazujući da nije bilo značajnih propusta u radu stručnog tima! A sve okolnosti slučaja svakako mogu utvrditi jedino oni koji i sami poznaju sustav i primjenjuju zakone temeljem kojih je postupano i u tom tužnom slučaju! Na kraju moram istaknuti da sam o gospođi do sada imao visoko mišljenje no ovaj površni istup značajno mi mijenja sliku! Ps. O osobi, i profesionalno i privatno, puno govori i to kad prejudicira bilo čiju odgovornost, a još više kad izravno ustaje protiv svojih kolega okolnosti čijeg postupanja uopće ne poznaje u dovoljnoj mjeri!

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
02:07 20.04.2021.

Mirjana Nazor je jos jedna "Titina psihologinja" koja postavlja nebulozne teze iz kojih se moze zakljuciti da o ljudskoj psihi nema ni osnovni koncept.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.