Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što su snimke optuženih završile na Youtubeu

Psihijatar iskazom oslobodio trojac koji je ismijavao mrtvaca

zločesti
Nova TV
15.10.2009.
u 19:23

Psihijatar S. Mrđenović objasnio je da su mladići, šokirani lešom, reagirali suprotno, nesvjesni kasnijih postupaka.

Mišel Kovač (27), Damir Gavenda (27) i Goran Novačić (27) oslobođeni su optužbe za prošlogodišnje snimanje i ismijavanje leša koji su pronašli u Dravi kraj Osijeka te istu snimku postavili na popularni internetski portal Youtube.

Ništa nisu učinili
– Nije bilo namjere, dakle – ništa nisu učinili – tako je Saša Rešetar, sudac Općinskog suda u Osijeku, oslobodio svih optužbi trojicu mladića koji su lani svojom brutalnom snimkom šokirali javnost.

Sudac je uvažio vještačenje psihijatra Slobodana Mrđenovića koji je njihovo ponašanje proglasio smanjeno ubrojivim te objasnio da su mladići, u šoku od viđenog tijela, doživjeli reaktivnu formaciju u suprotno ponašanje te zbog toga nisu mogli biti svjesni svojih kasnijih postupaka.

Optuženi su tijekom suđenja govorili da ih je uhvatila panika, a da su se na snimci smijali kako bi smirili prijateljicu Mariju Brlić koja je od šoka cijelo vrijeme plakala. Također su napominjali kako su se u tom trenutku osjećali humano i dobro jer su izvlačenjem trupla iz rijeke ispunili svoju građansku dužnost.

Inače, Kovač i Gavenda izvukli su tijelo muškarca koji si je sam propucao glavu, a jedan od njih cijelu je akciju “spašavanja” snimao mobitelom. Istu su snimku zatim poslali prijatelju Goranu, koji ju je odmah postavio na Youtube.

Skinuto s Youtubea
Na snimci se jasno vidjelo kako se mladići smiju i zavitlavaju s raspadajućim truplom, a mogle su se čuti i izjave poput “Zrak izlazi iz njega, odvratno, ljudi, odvratno”, “Fuj, ima krvi” i slično. U jednom trenutku lešu su podigli i glavu te je snimili izbliza. Snimka je zbog neprimjerenog sadržaja vrlo brzo skinuta s Youtubea.

Osim ovog suđenja, Kovač je pred licem pravde bio i zbog dva razbojstva i tri provale. Zbog toga je na Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora.

Ključne riječi
NHL

Komentara 3

AL
alijagjas
22:53 15.10.2009.

Blago idiotima. Osudise ljude samo zato sto nisu sakrivali svoje emocije nad raspadajucim lesom. Kao da bi i oni sami drugcije reagirali u istoj situaciji. Svemir i ljudska glupost nemaju granice!

MA
max221
15:35 16.10.2009.

Da prepostavljam da se ti razvališ kad vidiš nekog mrtvog u poluraspadnutom stanju? Juden- tvoja zadnja rečenica ti zbilja stoji...

JA
japa
11:32 17.10.2009.

Ovo što je učinio trojac primjerenih građana naše banane a ovaj lampaš od suca ih još i proglasio nevinima može se smo desiti u državi koja ima sudstvo i suce kao naša!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije