Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumrak uma

Psihička bolesnica jastukom je htjela ugušiti poznanicu

jalžabet (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
06.04.2012.
u 11:36

Zaposlenica doma naišla je u posljednji trenutak i spriječila još veću tragediju

Prava drama odigravala se u srijedu navečer u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Bistričak u Jalžabetu. Kako je, naime, izvijestila varaždinska policija, četrdesetosmogodišnja štićenica doma pokušala je ubiti drugu štićenicu u dobi od 62 godine.

Smještana na psihijatriju

Način na koji je pokušala ubojstvo podsjeća na onaj iz filmova - osumnjičena je uzela jastuk, stavila ga na lice druge žene koja je ležala na leđima, pa je i sama legla na jastuk, kako bi je ugušila. Srećom po žrtvu, naišla je zaposlenica doma i spriječila 48-godišnjakinju da do kraja provede svoj naum. Napadnutoj 62-godišnjakinji pružena je medicinska pomoć te je utvrđeno da je zadobila više hematoma po licu. Njezine ozljede još nisu okvalificirane. Četrdesetosmogodišnja žena, pak, smještena je na liječenje na odjel psihijatrije Opće bolnice Varaždin, a protiv nje će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva.

Dom za odrasle osobe Bistričak, inače, privatna je ustanova socijalne skrbi koja je počela raditi 1998. godine. Nalazi se u mjestu Jalžabetu, od Varaždina udaljenom petnaestak kilometara. Ima i podružnicu u Ličko-senjskoj županiji, u Brlogu, a osim Jalžabeta i Brloga, smještaj za odrasle osobe nudi se i na području Međimurske županije u Domu za odrasle osobe Kotoriba. Dosad uza spomenuti dom u Jalžabetu nisu vezivane nikakve afere, a kako bi život u domu korisnicima bio što sadržajniji i ugodniji svakodnevno se organiziraju različite aktivnosti. U petak u Bistričaku nisu bili spremni za razgovor o navedenom slučaju.

- Ne bih ništa komentirala dok se postupak ne završi. Skrbimo o psihički bolesnim osobama, riječ je o ljudima koji su lišeni poslovne sposobnosti. Zaista ne mogu ništa reći - bila je kratka vršiteljica dužnosti ravnateljice Natalija Maček.

Stručno osoblje i kapacitet

Dom Bistričak, inače, pruža usluge stalnog smještaja za 190 korisnika o kojima brine stručno osoblje (socijalni radnici, radni terapeuti, fizioterapeuti, medicinske sestre), ali i pomoćno osoblje (kuhari, njegovatelji, čistačice, domari, pomoćni radnik u praonici rublja...) Dom na raspolaganju, kako se navodi na njegovim web stranicama, ima i četiri konzilijarna liječnika.

Komentara 5

DO
Dodatak
21:38 06.04.2012.

Prava ludnica

Avatar Vuglec
Vuglec
13:18 06.04.2012.

Ajmo Večernji, sad pozovite za komentar B.a.b.e i Nevu Telle da nam objasne njihove tvrdnje da žene ne mogu biti nasilne!? Ili one svjesno manipuliraju nasiljem kako bi ostvarile neku osobnu korist?

OG
Oger
14:09 06.04.2012.

06.04.2012. u 13:18h Vuglec je napisao/la: Daj ne lupetaj. Zar nisi procitao da je zena psihicki bolesna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije