Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bori se za život

Psić Olly preživio pucanj u glavu i bacanje u kanal

pas Olly
Foto: Azil Prijatelji Čakovec
1/3
27.04.2014.
u 21:05

- Nadajmo se da će malecki izdržati sve što ga čeka narednih dana - napisala je na Facebook profilu predsjednica udruge Aleksandra Hampamer.

Pas pogođen metkom u glavu iz lovačke puške i bačen danas u kanal hidroelektrane kod Orehovice, na granici Međimurske i Varaždinske županije, bio je osuđen na smrt, no spašen je i bori se za život.

Zahvaljujući dojavi građana i brzoj reakciji volontera udruga za zaštitu životinja, pas nazvan Olly vjerojatno će se oporaviti. No, potrebna je operacija za koje udruga Prijatelji životinja i prirode iz Čakovca skuplja donacije.

"Nadajmo se da će malecki izdržati sve što ga čeka narednih dana"

- Kako Hrvatska nema hitnu službu za životinje, a ni specijaliziranu policiju, poziv da se spasi pas upućuje se nama, volonterima koji onda, bez obzira na dan u tjednu, je li dan ili noć, idemo na teren spašavati živote - napisala je na Facebook profilu predsjednica udruge Aleksandra Hampamer i dodala da će protiv počinitelja biti podignuta kaznena prijava jer postoji svjedok događaja.

Počinitelj je navodno lovac iz Varaždina. Psić je na liječenju u veterinarskoj ambulanti u Čakovcu. - Nadajmo se da će malecki izdržati sve što ga čeka narednih dana - napisala je Hampamer. O svemu je obaviještena i policija.

>>Iz fore izazivao pit bulla, pogledajte što je bilo kad se pas istrgnuo s lanca

>>Pregazila je psa, a on se ustao i učinio ovo!

Komentara 3

EV
evropljanin
21:23 27.04.2014.

prokleta bestija .nemam rijeci na takovu brutalnost. zelim mu sve najgore u njegovom zivotu. a ovoj jadnoj zivotinjci da prezivi i da ga prisvoje ljudi koji imaju srca.

OS
osica
09:01 28.04.2014.

Prestrašno , odvratno , neljudski , ne mogu se načuditi da okrutnost čovjeka , kao razumnog bića, nadmašuje okrutnost svih živih bića na ovoj planeti, sve instiknte koji vladaju u životinjskom svijetu borbe za opstanak.

PD
Pero djetlic
15:28 30.04.2014.

Sretno ozdravljenje malenom psiću, a tkzv "Lovcu" trajno oduzimanje oruzja, dozvole (ako je ima) te financijski najtežu kaznu uz doživotno pismeno kazneno djelo. Neka pravna država funkcionira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije