Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA VLADE
Povratak na članak

Psi u skloništu neće se ubijati

Po ovom zakonu buduće će generacije ocjenjivati kakvo je bilo naše društvo – napredno ili nazadnjačko, kažu Prijatelji životinja

Komentari 12

U1
ursus_1212
09:01 19.05.2017.

Moja životinja, moje pravo da je ubijem, rekli bi pobornici pobačaja. A pobačaj još i podupiru. Nisam za zabrane, ali pobačaj je sumrak civilizacije, kao i ubijanje životinja..

VL
DU
Deleted user
11:58 19.05.2017.

Nisu životinje ništa krive što ih monstrumi napuštaju, sakate, zlostavljaju. Nitko nikoga ne tjera da pomaže životinjama, ali im barem nemojte odmagati, za sve je kriv isključivo čovjek!

VL
JA
jagoda
09:19 19.05.2017.

Potpuno podržavam zabranu ubijanja pasa u skloništima ali pošto su skloništa puna, a napuštenih životinja sve više, jedino rješenje da bi se zabrana mogla provoditi je hitna izgradnja novih skloništa, inače će zakon biti samo mrtvo slovo na papiru a zabrana ubijanje samo mazanje očiju javnosti dok će se iza zatvorenih vrata jadne životinje i dalje ubijati. Frustriranim ljudima sa zlobnim komentarima o psima predlažem hitno psihijatrijsko liječenje.

VL
BO
boyosb
09:01 19.05.2017.

Pitanje: Kako to uvesti u romskim naseljima? Romi svoje pse nikade ne vežu, čak ni neznaju koliko ih imaju i kako se hrane, jesu li onda Romi ispred svih zakona???? Dođite u SB i uvjerite se na licu mjesta, kreću se u čoporima, podivljaju i napadaju sve što se nemože obraniti, od djece do divljači u obližnjam lovištu!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:11 19.05.2017.

bezveze je ovo sve. što ćemo sad, na račun proračuna će se rijeke napuštenih pasa i mačaka, svinja, tuljana, lavova i pitona, hraniti i grijati do kraja života?! jel vama jasno da će tek sad, kad ljudi znaju da životinju neće nitko ubiti, oni se puno lakše rješavati svojih ljubimaca, pod debelim navodnikom! gdje je odgovornost posjednika, ili po naški, vlasnika životinje? znači, grad/općina će plaćati hvatanje, čipiranje i smještaj za 'psa'. i onda se netko pita gdje su 'naši novci'! eto gdje su, pojele ih mačke i psi! a sela i gradovi su nam puni obješenih mačaka, a to rade djeca uglavnom. daleko smo dogurali u toj zaštiti prava svih i svačega. zabranjuje se posljedica, a ne dira uzrok. al ok, sve dođe na naplatu, pa će i ovo. buduće generacije će našu ocjeniti jako loše, to malo novca što imamo mi razbacujemo. oni, koji odrastaju u ovakvim uvjetima da je sve besplatno, će itekako udariti na ta prava. ono što se dogodilo americi, gdje su hipijevci, kad su ostarili, postali stup konzervativne amerike, ono koji su bili za slobodu svima, su sad najžešći zagovaratelji zabrane svega i svačega. jedno je briga za životinju, al ako će životinja 20 godina živjeti u šinteraju, što reći za taj i takav život? vidim ja inače tu jednu lijepu tržišnu nišu za neke 'udruge'. svaka općina će dati npr. 25.000 kn godišnje, to je taman pol mil kuna po skloništu, i eto ti života. firme doniraju hranu, i tako dalje. i da, gdje će biti ti napušteni? jeste li ikad bili među 200 napuštenih životinja?

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:43 22.05.2017.

psi će nakon godine dana u šinteraju dobiti pravo na penziju, koja će im biti dovoljna za pokrivanje troškova stanarine i liječenja, hrane. nema boljeg nego biti napušteni pas. alilesi se vraća kući, znate to? :)

VL
Avatar reticully
reticully
11:54 19.05.2017.

ajde hvala Bogu

VL
RP
robert.paparic
11:14 19.05.2017.

Psi se ni do sad nisu ubijali nego ih je ubijao netko drugi. Sad ih taj drugi neće ubijati nego će umirati od gladi , jer i dosad je azilima bila hrana problem ,a što će biti nadalje samo probajte zamisliti . Kako će izgledati kad životinja bude u azilu 15 godina umjesto par mjeseci....

VL
Avatar vkv353
vkv353
07:57 19.05.2017.

Ko hoće da skrbi o tim psima samo neka ne pita za novac od nas građana a što će sa njima baš me briga, a svakog vlasnika koji je napustio psa ako neće nazad dobro ga opaliti po đepu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.