Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez ratnih profitera

Psi rata zameli su tragove. Usprkos pogodovanjima, preuzimanju tvrtki za kunu, švercu nafte, trgovini oružjem...

31.10.2022.
u 20:36

Umirovljeni profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta Petar Novoselec u svom je znanstvenom radu iz 2015. istaknuo da je najdulji rok zastare za kaznena djela, naveden u člancima 2. do 6. Zakona o nezastarijevanju, iznosio deset godina. Ustavni sud je utvrdio, ističe nadalje Novoselec, da se razdoblje u kojem su kaznena djela morala biti počinjena da bi se na njih mogao primijeniti Zakon o nezastarijevanju proteže od 30. svibnja 1990. do 15. siječnja 1998. godine.

Komentara 12

UD
Udbaš
00:49 01.11.2022.

Psi rata su u RH bili izvan rata.Jedan dio jugo tehnomenadžera je krasti počeo još za juge, da bi se u Hrvatskoj oni i njihova djeca pojavili kao uspješni gospodarstvenici. To su ljudi zbog kojih slobodno tržište nije moglo profunkcionirati jer bi bez dogovorne ekonomije ubrzo nestale zalihe koje su stečene privilegiranim položajem. Posve je svejedno radi li se tu o danku, emilu ili anti ... Drugi dio čopora su politikanti kojima su tate ostavile u plijen teško stvorene i krvlju obranjene institucije novonastale države do čega su također došli političkim lopovlukom i zbog kojih nije mogla zaživjeti demokracija koja uključuje slobodne medije i demokratske izbore jer bi ih poštena politička utakmica, u kojoj sudac nije predsjednik njihovog kluba a njihov gol veličine pola golmana, pomela iz svih liga koje postoje. I tu je također nebitno radi li se o andreju, zoranu ili kome drugome. Dakle, ogromne ambicije uz beznačajne sposobnosti na pozicijama stečenim zločinima nakon drugog svjetskog rata, branjenim ..baškim i kosovskim metodama kroz cijelo soc. razdoblje i uspješno sačuvanim okupacijom medija i institucija RH. Uvijek daleko izvan rizika i žrtve, a uvijek prvi kod stola...

Avatar Cantor
Cantor
22:01 31.10.2022.

Ostaje činjenica da je najveći kriminal i da su najgore pljačke napravljene potpuno zakonski i legalno. Naravno netko tko uvijek postavlja heretična pitanja kao ja na primjer bi se zapitao ide li legetimitet iznad legaliteta. Uostalom čak i u Hrvatskoj pravnoj praksi i zakonu piše da je u „izvanrednim slučajevima” moguće zakon primijeniti retroaktivno. Naravno, pljačka i devastacija narodnog bogatstva u ratnim i poratnim okolnostima ne spada u izvanredne nego u redovne slučajeve čega su pravosudni i politički jataci te pljačke itekako svjesni. Stoga im njihov moralni kodeks ne dopušta da djeluju po tom pitanju. Eventualno će formalno izraziti svoju potpunu nemoć i žaljenje po tom pitanju, u stilu ujeo vuk magare. A mi ćemo kao dobar narod to prihvatiti sa razumijevanjem i zahvalnošću. Reda mora biti...

DU
Deleted user
07:29 01.11.2022.

Najgore je što su takvi i dalje u vrhu vlasti a narod to tolerira. Izgleda da narodu to ipak paše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?