Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva dama

Prvu damu Sj. Koreje pripremali najbolji nastavnici marksizma

'North Korean leader Kim Jong-Un and his wife Ri Sol-Ju attend the opening ceremony of the Rungna People\'s Pleasure Ground on Rungna Islet along the Taedong River in Pyongyang in this July 25, 2012 p
Foto: 'KCNA'
1/3
26.07.2012.
u 23:35

Sjevernokorejski diktator 
Kim Jong-un prvi je puta vidio Ri Sol-ju na nastupu za Novu Godinu 2010.

Prema tvrdnjama južnokorejskog NKLW-a, specijalizirane službe koja analizira i prati postupke političkog i vojnog vrha Sjeverne Koreje, Ri Sol-ju, nova supruga Kim Jong-una, punih se šest mjeseci pripremala za ulogu diktatorove supruge na sveučilištu u Pyongyangu. Za ovu je mladu, zgodnu ženu pripremljen poseban tečaj na sveučilištu Kim Jong-il, kojim su današnju prvu damu Sjeverne Koreje najbolji nastavnici marksizma, povijesti i političkih znanosti pripremali za život s predsjednikom države.

Pjevačica Unhasu orkestra

Već sama činjenica da je sjevernokorejskoj javnosti predstavljena Kim Jong-unova supruga značajan je odmak u dosadašnjoj praksi režima, koji je do sada potpuno skrivao privatni život sjevernokorejskih čelnika. Ovoga puta državna je televizija predstavila Ri Sol-ju kao \"drugaricu i suprugu dragoga vođe\" predstavivši je imenom i ne odavajući ništa pobliže o njenoj prošlosti. Ipak, prema tvrdnjama analitičara koji već nekoliko dana pokušavaju iskopati sve podatke o tajnovitoj ženi koja se prošlog tjedna prvi put pojavila u javnosti neposredno uz Kim Jong-una, nova diktatorova supruga bivša je pjevačica koju je za svoga sina odabrao još Kim Jong-il.

– Prema svemu sudeći, riječ je o bivšoj članici Unhasu orkestra koji je za Novu godinu 2010. zabavljao Kim Jong-ila i njegova sina na proslavi. Mlada se pjevačica svidjela starom diktatoru i namijenio joj je ulogu buduće snahe. Vrlo je ozbiljno pripremao svog nasljednika i ništa nije prepuštao slučaju – tvrde južnokorejski analitičari. Prema člancima novinske agencije Yonhap koja je \"pročešljala\" sve videozapise koji su iz Sjeverne Koreje pristigli u posljednjih nekoliko godina, današnju prvu damu Sjeverne Koreje moguće je vidjeti na jednoj od snimki orkestra načinjenoj u veljači prošle godine.

Imidž ozbiljnog čovjeka

Bez obzira na to je li Kim Jong-un svoju suprugu izabrao sam ili je to za njega učinio njegov otac, činjenica da je oženjen uvelike mu pomaže u trenutačnim obračunima koje provodi s vojnim vrhom i \"starom gardom\" na čelu sjevernokorejske komunističke partije.

– Do sada su ga smatrali mladićem, gotovo dječakom, ali kada se pojavi sa suprugom pokraj sebe, odmah se za njega pomisli kako je odgovoran čovjek s obitelji – kažu analitičari.

Komentara 10

ZX
zark x
06:40 27.07.2012.

Nebi bilo lose poslati nase drugove na obnovu gradiva.

PE
PeroJoso
09:10 27.07.2012.

Mmmm, i ja bih je volio malo učiti tom marksizmu

Avatar dariodario551
dariodario551
06:34 27.07.2012.

26.07.2012. u 23:57h tomo72 je napisao/la: predvodio ih je jovanovic i Tuđmanovi, Karamarko obućavao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije