Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost

Prvu barijatrijsku operacija u KBC-u Osijek odradio je poznati liječnik iz Abu Dhabija

KBC Osijek, ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
10.10.2019.
u 17:15

Već nekoliko sati nakon operacije pacijent može ustati iz kreveta i uzimati tekućinu, a kući odlazi dva ili tri dana kasnije.

Prvu barijatrijsku operaciju u KBC-u Osijek odradio je poznati kirurg prof. dr. sc. Javed Ahmed Raza, šef barijatrijskog programa Cleveland Clinic Abu Dhabi,  iza kojega je gotovo 1000 zahvata kod pretilih ljudi. 

U osječkom Zavodu za abdominalnu kirurgiju počeo je, tako, barijatrijski program, ili kirurško liječenje pretilosti, laparoskopskim putem. Asistirao je osječki liječnik dr. Zdenko Boras. Učinjena je, pojasnio je dr. Boras, resekcija želuca i premosnica prema tankom crijevu, čime će se smanjiti želudac, a time i potreba za hranom.

Rješava se tako i metabolički poremećaj. U Hrvatskoj je, naglašeno je, čak 50 posto odrasle populacije pretilo. Već nekoliko sati nakon operacije pacijent može ustati iz kreveta i uzimati tekućinu, a kući odlazi dva ili tri dana kasnije.

Komentara 1

AE
Aedes2017
18:22 10.10.2019.

Možda je Dr Salha barem asistirao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije