Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje bez novooboljelih

Prvozaraženom drugi nalaz bio negativan, no treći opet pozitivan, pa ostaje u bolnici

Koronavirus u Italiji
Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
1/4
29.03.2020.
u 11:22

Drugozaraženi je policajac koji je u bolnici završio prije tjedan dana s upalom pluća i bio je dosta lošeg općeg stanja, no od jučer više nema temperaturu i osjeća se bolje.

U Međimurju su i dalje dvije osobe zaražene koronavirusom. Prvozaraženi je nakon prvog negativnog nalaza obavio jučer novo testiranje, i taj je nalaz bio opet pozitivan, pa ostaje na liječenju na Odjelu infektologije u ŽB Čakovec. Riječ je o čakovečkom ugostitelju koji je radio kao učitelj skijanja u Austriji. Prvi put je testiran 22. ožujka, kad je i hospitaliziran, drugi put u četvrtak, a treći put jučer. U dobroj je općem stanju. To što mu je nalaz ponovno pozitivan, govori o nepredvidljivosti virusa Covid-19, kažu u bolnici. 

Drugozaraženi je policajac koji je u bolnici završio prije tjedan dana s upalom pluća i bio je dosta lošeg općeg stanja, no od jučer više nema temperaturu i osjeća se bolje. 

Od petka je obavljeno još osam testiranja, među kojima i za dva liječnika, i svi ti nalazi su negativni. - Epidemiološka situacija u Međimurju je povoljna - rekao je župan Matija Posavec.

Pozvao je zaposlenike i vlasnike domova za starije i nemoćne osobe da osiguraju telefonske linije ili neki drugi oblik kontakta korisnika sa članovima obitelji, radi ograničavanja posjeta. Bilo bi dobro, kazao je, omogućiti im i vizualni kontakt preko mobitela ili drugih uređaja. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kronika20
12:59 29.03.2020.

Pravu istinu o Međimurju ne znamo jer je župan lagao cijeloj javnosti da je ugostitelj bio na radu u Austriji a ne na skijanju, uz to i gradonačelnik Čakovca je u izolaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije