Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića i Franjića - Svjedočila četiri svjedoka, među njima i grafičari Nacionala

Prvo sam vidio svjetlost, a onda čuo detonaciju

amir mafalani
Marko Prpić/PIXSELL
Autori: ija, mk/VLM
17.02.2010.
u 10:05

U nastavku suđenja optuženima za likvidacije Pukanića i Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu saslušana su četiri svjedoka, a najzanimljiviji zasigurno je bio Danijel Bjelkanović.

ZAGREB - Prvo sam vidio svjetlost, a onda sam čuo detonaciju. Bio sam okrenut licem prema prozoru koje gleda na parkiralište. Sve je letjelo prema meni pa sam se sklonio ispod stola, a zatim i u WC - svjedočio je danas jedan od grafičara Nacionala, o onom što je proživio 23. listopada 2008. kada je paklena naprava montirana na motociklu usmrtila Ivu Pukanića i Niku Franjića.

U nastavku suđenja optuženima za likvidacije Pukanića i Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu saslušana su četiri svjedoka, a najzanimljiviji zasigurno je bio Danijel Bjelkanović, koji je sutkinjom Ivanom Kršul vodio zanimljivu konverzaciju.

- Što ste po zanimanju? - pitala ga je sutkinja.
- Ništa - odgovorio je svjedok.
- Kako ste upoznali Mafalanija? - pitala je dalje sutkinja.
- Rekao mi je da ima leglani posao te me pitao hoću li biti direktor firme Sigrad građenje - odgovorio je svjedok.
- Kako je poslovala ta firma? - zanimalo je dalje sutkinju.
- Nemam pojma - odgovorio je “direktor”.
- Je li netko podizao novac sa računa firme? - pitala je dalje sutkinja.
- Vjerojatno je, zato sam sada na sudovima - odgovorio je svjedok.

U istrazi je inače kazao kako je Mafalani podizao robu koristeći se imenom Damir Jelić, koju nije plaćao, što danas nije iskazivao. Slabo pamćenje imao je i Stjepan Bešelić, koji je kazao kako se ipak javio na mobitel Matanićeve djevojke ostavljen u kafiću u kojem je svjedok radio. Kako je u istrazi tvrdio da se "100 posto nije javio na mobitel", upitan da pojasni razliku tek je kazao:
- Ne znam to objasniti.

Komentara 11

JA
jankoprekobrda
11:00 17.02.2010.

Sve je to MAFIJA nasa svakdanja povezana korupcijom sa pravosudjem. Malo ja tebi malo ti meni

SO
sokre3
11:08 19.02.2010.

nije mi jasno kako je jedan lik kao što je joca amsterdam vrbovao ovu skupinu glupana za takav posao mislim da je mogao naći malo pametnije ljude,a ne ove mucavce

JO
joshua
10:50 17.02.2010.

Što si? Konfuzan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije