Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvo na 'buvljak', pa na svirku

29.01.2009.
u 18:50

Autor zanimljivih dokumentaraca, niza karikatura i kratkog stripa “Pojedinac” što izlazi u Vinkovačkom listu, novinar čiji tekstovi imaju osobnost, glazbenik i grafički urednik rijetko je vikendom slobodan.

Televizija ili knjiga
Zbog prirode posla kojim se bavi, Antun Smajić često za vikend ima posla pa ostaje malo vremena za zadovoljstvo. Petkom popodne nakon radnog dana voli odmarati, kako kaže, izležavati se, a navečer izaći na otvaranje izložbe, predstavljanje knjige ili predavanje. Poslije tih obveza rado se sastane s prijateljima pa uz razgovor, pokoje piće i svirku brzo dođu i sitniji sati.

– Subotom ujutro volim se šetati vinkovačkom tržnicom, razgledati što bakice donose na prodaju posebice onim dijelom gdje je “buvljak” zato što se tamo može vidjeti što sve ljudi prodaju, često i ne svojom voljom nego iz potrebe jer život nas nekada zna prisiliti da prodajemo i drage stvari. Sa svojom grupom Jazzwa band od 9 do 12 sati sviram u Glazbenoj školi, a večer, ako nema nekog posla, volim provesti kod kuće gledajući televiziju ili čitajući – kaže Smajić.

Prve subote u mjesecu redovito posjećuje sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi, a ponekad nešto i kupi za kuću. Nedjeljna prijepodneva rado provodi na sajmu rabljenih automobila u Osijeku, ali više od automobila zanima ga ponuda “buvljaka”. Voli razgledati stare knjige, fotoaparate, čudne predmete za koje mora pitati prodavača čemu služe.

Nedjelja u krugu obitelji
– Iako nisam previše dosljedan, volim nedjeljni obiteljski ručak od juhe, kuhanog mesa sa sosom do pečenja sa salatom i deserta, a to mi je gotovo svetinja. Popodne se prepuštam odmaranju, gledanju televizije ili prebiranju po gitari, dok navečer već počinjem razmišljati što me čeka sljedećeg tjedna pa s tim mislima utonem u san - kaže popularni Smajo, dodajući kako noću najviše razmišlja o novim dokumentarcima. (mf)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije