Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestašica ulja u njemačkoj

Prvo izbacili ulje iz ponude, a sada ga prodaju u bocama od deset litara. Kupci: Kontraproduktivno je

Zagreb: Kupovina suncokretovog ulja
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.04.2022.
u 20:16

Police gdje bi trebalo stajati ulje uglavnom zjape prazne

Nestašica suncokretovog ulja i dalje muči Njemačku. Supermarketi su podigli cijene gotovo svih ulja koje imaju u ponudi pa sada cijena suncokretovog ulja u većini trgovina košta pet eura po litri, a kupcima je većinom dozvoljeno kupiti samo po jednu bocu, piše Fenix magazin.

Police gdje bi trebalo stajati ulje uglavnom zjape prazne, a ovih je dana pomutnju na Redditu izazvala fotografija na kojoj se vidi ulje repice u boci od deset litara. Fotografija je snimljena u poslovnici Edeke u Münchenu. Kupci za ovo ulje trebaju izdvojiti 40 eura, što je isplativije od litarske boce za pet eura. 

Ipak, korisnici društvenih mreža iznenađeni su ponudom Edeke, a mišljenja su podijeljena. Dok jedni pohvaljuju inicijaticu da se kupuju veće boce i time uštedi novac, drugi smatraju da je odluka kontraproduktivna.

18.03.2022., Zagreb - Kupovina suncokretovog ulja. Direktor Fortenova Grupe Fabris Perusko izjavio je da ce njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ogranicenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato sto ulja nema, nego da bi sprijecili ubrzanu potrosnju svojih zaliha. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

- Vrlo je kontraproduktivno prodavati ga u količinama od 10 litara, pa ga sada umjesto 200 može kupiti 20 kućanstava - napisao je jedan korisnik Reddita.

Ranije su u podružnici trgovačkog lanca Edeka u Trendelburgu (sjeverni Hessen) odlučili da više ne žele prodavati ulje u svojoj trgovini, ne po takvim cijenama.

– Nismo očekivali da će se situacija razviti u smjeru u kojem se razvila. Na policu s uljem postavili smo natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 eura po litri. Ograđujemo se od ovih cijena. Postoje granice! – rekla je voditeljica trgovine Anja Müller za njemački RTL.

Podsjećamo, budući da su isporuke tjednima masovno ograničene zbog rata u Ukrajini, cijene određene hrane su sve veće. U nekim slučajevima trgovački lanci već poskupljuju ulja vlastite marke za 550 posto. Prema pisanju Focusa, Aldi će ubuduće nuditi suncokretovo ulje marke Ondosol za 4,99 eura po boci, što je razlika od 3,20 eura u odnosu na rasprodanu marku Bellasan. Prema podacima koje ima “Focus Online”, ulje koje je još dostupno trenutačno je 550 posto skuplje nego u siječnju.

Komentara 3

Avatar Zbregov
Zbregov
22:49 29.04.2022.

opet nestašice koje egzistiraju samo u medijima....

BI
Biouskoli91
22:28 29.04.2022.

Ja na slici ne vidim bocu od 10L, vec 12 boca od litre...

ĐU
Đueo
11:20 30.04.2022.

Estonija Litva i Letonija ( + Ujedinjeni kraljevstvo)proizvode više jestivog ulja od Ukraine i Rusije. Nije suncekretovo več od uljane repice. Kad se normalizira,ofarba postaje " suncokretovo" ( ako ste ikad kupili mađarsko suncokretovo ulje,E to vam je to)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije