Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnici, suci, profesori...
Povratak na članak

Prvih 13 kandidata za ustavne suce odgovaralo na pitanja saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav

Imat ćemo uravnotežen sastav Ustavnog suda. Ustavni sud nije samo pravosudno tijelo, ima i političku dimenziju. Dobro je da ima članove koji dolaze i iz zakonodavne i izvršne vlasti, naglasio je Podolnjak

Komentari 11

ST
stefj
18:31 16.05.2016.

Jel istina da je Ingrid Antičević Marinović kandidatkinja SDP-a za sutkinju ustavnog suda? Zar stvarno?... A što se tiče Pusić i napada na osobnoj razini, da li se netko sjeća da je ona optužila Vukojevića za silovanje. To su mediji razvlačili i politički potpuno uništili čovjeka. Na kraju se ustanovilo da navodno silovana osoba uopće nikada nije niti postojala i nikom ništa...

VL
DU
Deleted user
18:00 16.05.2016.

Na razgovoru s kandidatima za ustavne suce posvađali su se kandidat Željko Olujić i Vesna Pusić. Nakon što je on odgovorio na pitanja Roberta Podolnjaka i Peđe Grbina, pitanje mu je odlučila postaviti i Pusić. - Javno ste lagali da da ja nisam završila gimnaziju, a želite biti ustavni sudac. Kako to smatrate spojivim - upitala je Pusić, a Olujić joj je odgovorio kako je tužno da s pozicije potpredsjednika Sabora i članice Odbora unosi svoj subjektivan stav. - O nečem što ste imali prilike raspravljati sa mnom javno, ali ste šutjeli. Ja neću za vas upotrijebiti tako teške riječi kao što ste vi za mene, jer štujem vašu poziciju, ali tu unositi nešto što sam rekao je najblaže rečeno bezobrazno - rekao je, a ona mu je odgovorila kako ''to nije bezobrazno jer se radi o činjenicama''. - Zasto me niste onda tužili - pitao je on. Pusic je rekla kako s njim nije željela ulaziti u polemiku. - Ali pitam sada kad ste se prijavili za ovako časnu poziciju. To je za mene nespojivo. To je vrlo relevantno za funkciju za koju ste se vi javili. To sad nije više samo pitanje političkog nadmudrivanja - rekla je. - Sve što sam rekao je istina i vi to dobro znate - kazao je Olujić. - Pa provjerite - odgovorila je Pusić. - Tužno je da ja moram tražiti zaštitu predsjednika Odbora da me zaštiti od vaših subjektivnih napada. To nema veze s mjestom na koje sam se ja kandidirao - kazao je Olujić. Raspravu je prekinuo Podlnjak, ali je prije toga pitao Pusić ima li još koje pitanje za kandidata.

VL
DH
dalibor.hren
19:23 16.05.2016.

Bravo za gospodina Olujića!

VL
NO
Norway
18:27 16.05.2016.

Pusic se boljsevickim metodama osvecuje i zloupotrebljava polozaj.Cistka nepodobnih i bezocna zloupotreba moci.Grbin i Pusic odlucuju tko ce ce biti u ustavnom sudu?

VL
DH
dalibor.hren
20:05 16.05.2016.

No, onda ipak, je li ili nije završila gimnaziju?

VL
HE
herojulice
19:06 16.05.2016.

Budući da struka nema više veze pa kao kandidata imamo sekretarice, bez srednje škole, suci bez iskustva........, prijavio sam se i ja. Imam 50:50 posto. Ili će me pozvati na razgovor ili će mi poslati policiju na razgovor.

VL
GE
geler203
19:09 16.05.2016.

Evo prvo nagradno pitanje budućim sucima. Kada će preko dvijestotine prijava protiv grdonačelnika Bandića doći na red?

VL
NE
Neo001
20:45 16.05.2016.

Pusićkini najjači argumenti u polemikama su: "to nije istina" ili "to su činjenice". Na kraju kad svoje tvrdnje ne može dokazati onda "se više neće igrati". I ona bi tajila u UN? Ustvari to joj ide najbolje jer taji da joj je otac bio ustaški činovnik te da joj se braco othranio na ustaškom mlijeku. Ovu kuju treba protjerati iz hrvatske politike.

VL
G4
G_4
08:16 17.05.2016.

Prvo pitanje je bilo: A čiji si ti

VL
RA
raikonen
19:23 16.05.2016.

tu su sigurno postigli lijepe uspjehe

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.