Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILO MOJE Fondacija Miroslava Škore od jučer pomaže djeci na intenzivnoj njezi u KB Osijek

Prvih 100.000 kuna od saborske plaće

04.12.2008.
u 16:16

Teško bolesnoj djeci na intenzivnoj njezi Klinike za pedijatriju KB Osijek od danas pomaže novoosnovana Fondacija “Milo moje”. Fondacija za koju njezin idejni začetnik i osnivač Miroslav Škoro ima želju da za nekoliko godina preraste u zakladu prikupljat će novac kako bi se osigurali bolji uvjeti liječenja i vrhunska medicinska usluga za oko 500 djece, koliko ih godišnje prođe kroz intenzivnu njegu. Početni iznos od 100.000 kuna osiguran je od Škorinih prihoda koje je ostvario kao zastupnik u Saboru.

– Misija je Fondacije “Milo moje” da se kroz pomoć djeci sa zdravstvenim poteškoćama potakne svijest o nužnosti pomaganja najmlađima u cijeloj Hrvatskoj. Na taj način osiguravamo našu budućnost – rekao je Škoro i dodao da će novac za Fondaciju prikupljati organiziranjem velikih akcija u koje će biti uključeni i poznati estradnjaci.

Intenzivni odjel Klinike za pedijatriju ima 30-ak kreveta, a osim što je potrebno povećati taj broj, nužno je osigurati novac za bolje uređenje prostora, nabavu opreme te edukaciju stručnog osoblja. – Intenzivna medicina je najskuplja medicina, a mi, unatoč svom znanju i trudu, ne možemo uvijek pružiti najkvalitetniju njegu jer nemamo sredstava – rekao je dr. Igor Berecki, voditelj Pedijatrijske jedinice intenzivnog liječenja KBO. (idi)




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije