Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRTKE TRAŽE ODGODU POREZA
Povratak na članak

Prvi učinci pandemije: Bez posla osam tisuća, na minimalcu 360.000 radnika

Gubici zbog COVID-19: Odgodu poreza traži 39.047 tvrtki i obrtnika

Komentari 30

UD
UdrugaBlokirani
11:29 31.03.2020.

Čekaj da pogodim koliki broj od njih je iz javnog sektora. Hmmm..... nijedan?

VL
DU
Deleted user
11:03 31.03.2020.

Svaki treći iz hotelijerstva i ugostiteljstva? Dakle, iz 2 najrazvijenije privredne grane u RH, koje su prošlih 10 godina poslovale iznadprosječno, kojima se smanjuju porezi i realno, najviše zakidaju državu? Kukanje da nema radnika i da treba uvesti Filipince, ali zato odmah 3. dan kako nisu radili odmah podjelili otkaze?

VL
DE
densokubura
11:25 31.03.2020.

kaj da kažem, kriza će biti gadna, gora nego 2008.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:09 31.03.2020.

Tek iza 1.4. će te vidjeti učinak mjera jer većina kojima su podjeljeni otkazi zbog korištenja godišnjih odmora javlja se na biro od 1.4.

VL
SN
snovakor
11:53 31.03.2020.

Samo da kažem, koliko je jadna ova Politika i HDZ, pa i ostali .... jućer su u Danskoj potvrdili privremeni Zakon, po kojem će svi trenutno zaposleni i studenti dobiti 75% plaće dok se kriza ne smiri - sve jasno i transparentno ...a u ovoj državi se treba natezati, nagoditi, da bi na kraju kratko povukli baš radnici !! Odlično ! I dalje dajte podršku ovim političarima.

VL
ST
stefj
12:01 31.03.2020.

Ah, sad odjednom fali love u proračunu za te gomile i gomile uhljeba? Ali, naravno, njima se nikada neće smanjiti primanja, niti će im se ikada smanjiti broj. Uvijek se nađe razlog, bio on opravdan ili ne... Radi njih još nismo izašli iz krize 2008. godine, siguran sam da će i ovaj puta biti tako... Sada plaćamo greške napravljene prije krize 2008, plaćamo velike greške napravljene za vrijeme krize, plaćamo što nisu napravljene reforme i što je država preko 70% svega. Nakon ove krize plaćat ćemo opet sve to isto, samo deseterostruko...

VL
DU
Deleted user
12:28 31.03.2020.

Može meni neukome, netko iz tog Instituta za javne financije matematički pojasniti kako će pasti potrošnja ako se osobi A iz javnog poduzeća uzme 1 kn i dade direktno osobi B koja je ostala bez posla?! Hvala unaprijed!

VL
WI
wimamaniania
11:29 31.03.2020.

Na nikakvu pomoc od EU - ropske unije ne treba ocekivati, sve su drzave bankrotirale u Europskoj uniji sa milijunima ljudi koji su ostali na ulici bez posla. Nece tudje drzave davati Anemicnome novce svojih poreznih obveznika, zaduzivati svoju zemlju da njemu dadu, pa gradjani bi im oci izvadili da dijele tudjim zemljama novce, a ooni nemaju posla i sto jesti. To su poremecene fantazije Anemicnoga koji je vec morao pokrenuti domacu proizvodnju i poceti proizvoditi sve to sto mu treba sada u krizi, od lijekova, maski, rukavica, respiratora, hrane i svega ostaloga od sanitarnog materijala, a ne prosjaciti okolo po svijetu i cekati da mu netko baci dar s neba. A sto misli Anemicni da ce ga tudje zemlje vjecno uzdrzavati? Nema toga vise, EU-ropska prcija je bankrotirala i bez ove krize, a kamoli sa krizom, tako da se ovi gore iz Brisela moraju hitno vracati kuci, a ne i dalje isisavati novce poreznim obveznicima za svoje dijamantske placetine gore u Briselu.

VL
ZZ
Zvir Zvirek
23:20 31.03.2020.

Počelo je počelo. Adio Hrvatska 2021. kakva je dosad bila. I svi vi zaspali u lažnom mahanju zastavama "dobrih Hrvata".

VL
RO
romobil
11:47 31.03.2020.

Blaženi Stepinac bude sve naše nevolje k sretnom svršetku priveo....Croatia opet bude zemlja smiješka...

VL
RO
robertsedlar
12:50 31.03.2020.

Tvrtke traže otpis, a ne odgodu. Ako je prihod NULA, kako netko može očekivati da ga se plati, pa i sa odgodom? Reset nama treba! Reset cijele države!

VL
SA
samoborka
12:33 31.03.2020.

Ok.. Privatnici..idrmo krenuti s: 1.ukidanjem prava svakom uguzniku iz uprave na službeni auto! Ako se zaposlenici mogu koristiti svojim osobnim vozilima i javnim gradskim prijevozom, mogu i ta uzvišena, većinom beskorisna gospoda 2. Prestanite se špancirati po restoranima, plaćati ručkove ljubavnicama, kumovima, kompićima, babama, djedovima, sestrama, ženama, susjedima..na foru poslovnih ručkova. 3. Firmi s 200 zaposlenika ne treba 300 automobila na leasing, financijski ili operativni. Pogotovo ne osobnih automobila. 4. Trošak uređivanja ljubavnicinog, svojeg, babinog, materinog, kumovog apartmana na moru nije trošak poslovanja vaše firme pa stoga ga ne knjižite na ulaganje u dugotrajnu imovinu i ne smije biti plaćen s poslovnog računa..i tako 20 puta godišnje 5. Ne gazda, dječica vam ne moraju imati veći i bolji vozni park od FBI-a I još puno toga..da poduzetnici odgovorno, iskreno i zakonski posluju, niti pola godine zatvorenih firmi nas ne bi toliko pokolebalo.

VL
Avatar moj_bravo
moj_bravo
11:10 31.03.2020.

8.000 državnih službenika ostalo bez posla i 300.000 na minimalcu! Bravo vlada to su prave mjere protiv krize.

VL
WI
wimamaniania
11:45 31.03.2020.

U Hrvatskoj treba hitno pokrenuti domacu proizvodnju svega, u svim granama industrije, potjerati toga Guvernera Centralne Banke, odvezati kunu od eura, i osloboditi domace trzite od okupatora u nasoj zemlji. Hrvatska mora stati hitno na svoje noge, i poslovati sa svojim sujedima i zemljama u regiji Srednje i Istocne Europe, to je nasoj drzavi dosta za pocetak da spasi zivu glavu na ramenu, i da se ovi krimosi ne strovale na nas sada kada se budu raspadali u komade i bankrotirali. To je Anemicni vec morao uraditi, a ne raditi za okupatora nase zemlje, i jos uvijek mastati o gubitnickoj politici islamizaciji Europe, da ce im upaliti ta propala zlocinacka politika i da ce nastaviti tamo gdje su stali prije krize. Drzati na aparatima tu zlocinacku tvorevinu od EU-ropske unije, samo ovo zanci, da oni jos uvijek mastaju da ce nastaviti tamo gdje su stali prije krize. To je nemoguca misija, zato odmah treba presjeci tu zlocinacku politiku, i uzeti svioju zemlju i domacu indsutriju u svoje ruke. To svi rade sada, a a sta ceka Anemicni postavlja se pitanje?

VL
IV
ivan1955
11:09 31.03.2020.

Čekaj, nemoze firma stat na mjesec dana? Jeble vas takve firme, još država pomaže. Cirkus

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.