Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje r. mladiću

Prvi svjedok protiv Mladića na sudu u Haagu 25. lipnja

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
24.05.2012.
u 20:01

Početak izvođenja dokaza prvotno je bio predviđen za 29. svibnja, no zbog pogreške tužiteljstva je odgođen

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločin protiv čovječnosti tijekom rata u BiH, nastaviti će se 25. lipnja, objavio je Međunarodni kazneni sud u Haagu. Suđenje se nastavlja svjedočenjem prvog svjedoka tužiteljstva, a početak izvođenja dokaza prvotno je zakazan za 29. svibnja, no zbog pogreške tužiteljstva je odgođen.

Naime, tužiteljstvo nije na vrijeme objavilo sve materijale, odnosno, predstavilo ih obrani, pa je Pretresno vijeće zaključilo da je odgađanje početka saslušanja prvog svjedoka opravdano, no nisu prihvatili zahtjev obrane da se suđenje odgodi na šest mjeseci.

– Određujući vremenski period odgađanja koji će odobriti, Vijeće je uzelo u obzir rad koji trebaju obaviti branitelji i njihovo pomoćno osoblje zbog nepravovremenog objavljivanja materijala od strane tužiteljstva – pojasnili su na sudu. Tužiteljstvo do 30. svibnja mora podnijeti novi raspored svjedoka.

Komentara 1

DR
drug
00:44 25.05.2012.

Zar ima neko živ od njegovih svjedoka ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije