Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bic u Vukovaru

Prvi "stanari" uselili u Poduzetnički inkubator Vukovar

Poduzetnički inkubator Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
16.05.2016.
u 15:45

Stanari Poduzetničkog inkubatora trenutno zapošljavaju 20- tak osoba, prema njihovim projekcijama planirano je zapošljavanje još 40-tak osoba do 2018. godine

Nakon nedavnog otvaranja danas su u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vukovar potpisanu ugovoru između Vukovarske razvojne agencije (VURA) i poduzetnika koji će poslovati u inkubatoru.

Nakon provedenoga natječaja povjerenstvo je donijelo odluku kako će ugovori biti potpisani s devet tvrtki. Radi se o tvrtkama koje se bave IT tehnologijom, proizvodnjom obuće, dentalnim modelarstvom i proizvodnjom stakla.

- Potpisujemo ugovore s osam poduzetnika koji su se javili na natječaj i zadovoljili sve kriterije. Na ovaj način popunili smo 80 posto naših prostora, a očekujemo da ćemo u idućih mjesec dana popuniti i preostala dva lokala, rekao je direktor VURA-e Željko Foriš.

Stanari Poduzetničkog inkubatora trenutno zapošljavaju 20- tak osoba, prema njihovim projekcijama planirano je zapošljavanje još 40-tak osoba do 2018. godine. Budući da nisu popunjeni kapaciteti BIC-a otvoren je trajni javni poziv za iskazivanje interesa za subvencionirano korištenje poslovnog prostora koji će biti otvoren do zakupa svih poslovnih prostora.

Zgrada Poduzetničkog inkubatora sadrži pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta, 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Pored toga, usluge i potpora poduzetnicima početnicima osiguravaju se i putem virtualnog inkubatora i coworkinga. 

>>Poduzetnički inkubator: Prilika mladim poduzetnicima da krenu s poslom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije