Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva online sjednica Gradskog vijeća

Prvi set mjera za pomoć građanima i poduzetnicima u Vinkovcima

Koronavirus
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
23.03.2020.
u 14:28

Na sjednici je donesen i rebalans gradskog proračuna unutar kojega sada postoji mjera od milijun kuna namijenjenih za borbu s koronavirusom. Taj iznos od milijun kuna bit će dodatno povećan

Svjesni kako će epidemija koronavirusa donijeti brojne gubitke građanima i poduzetnicima vinkovačke gradske vlasti odlučile su održati prvu on line sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici većinom glasova donijeli niz preporuka kako bi se izašlo u susret građanima i poduzetnicima.

- Suspendirali smo sve prisilne naplate ali i oslobodili roditelje plaćanja vrtića kojima ćemo pomoći kroz naše naknade kako bi se očuvala zaposlenost. Do daljnjega Grad neće naplaćivati niti zakupnine za gradske prostore i reklame. Donesena je i mjera oslobađanja plaćanja za roditelje učenika korisnika programa produženog boravka  za vrijeme obustave nastave u školama. Ovo je samo prvi set mjera i većinom se radi o odgodama plaćanja - rekao je Bosančić.

Na sjednici je donesen i rebalans gradskog proračuna unutar kojega sada postoji mjera od milijun kuna namijenjenih za borbu s koronavirusom. Taj iznos od milijun kuna bit će dodatno povećan.

- Kada se zbroje učinci svih mjera koje smo donijeli na ovoj on line sjednici vijeća riječ je o oko 2,5 milijuna kuna od kojih smo odustali u korist naših građana i poduzetnika. Želim da građene oslobodimo građane plaćanja nekih obveza ali i da u isto vrijeme pomognemo gospodarstvu koje je stup društva. Moramo učiniti sve da sačuvamo zaposlenost koliko je god moguće iako je već sada vidljivo kako će borba za očuvanje radnih mjesta zasigurno biti zahtjeva i dugotrajna. Posebno oformljeni timovi za pomoć gospodarstvu i građanstvu će osim provedbe ovih mjera biti na raspolaganju vinkovačkim gospodarstvenicima od trenutka kada Vlada RH i nadležne institucije objave pozive za ovotjedne donesene mjere pomoći - kazao je Bosančić.

Prema ranijem dnevnom redu na današnjoj sjednici se trebalo raspravljati i o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku Gradskog vijeća Vinkovaca Mladenu Karliću (HDZ) ali je ta točka, kao i još neke planirane, skinuta do daljnjega radi izvanredne situacije s kojom se suočava Hrvatska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije